Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Δράμα η έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου και εποπτικού υλικού

0
550

Ο θεσμός διεξάγεται για περισσότερο από 30 χρόνια


 

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για ότι πιο νέο υπάρχει στις εκδόσεις ξενόγλωσσων βιβλίων είχαν οι καθηγητές ξένων γλωσσών περνώντας από την στην έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου και εποπτικού υλικού που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hydrama, στη Δράμα, από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δράμας – Palso.
Η έκθεση, στην οποία φέτος υπήρχαν και νέοι εκδοτικοί οίκοι, γίνεται σε ετήσια βάση από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δράμας. Στόχος είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την εκμάθηση ξένων γλωσσών να γνωρίσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις νέες εκδόσεις και ότι νέο υπάρχει στον τομέα αυτό. Φέτος για πρώτη φορά υπήρχε εκπρόσωπος και από γαλλικές εκδόσεις που επειδή είναι πολύ εξειδικευμένες συνήθως δεν παρουσιάζονται σε μικρότερες εκθέσεις της περιφέρειας όπως αυτή που έγινε στη Δράμα, όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η κα Μαρία Βραδέλη πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δράμας.
Η συγκεκριμένη έκθεση είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του συλλόγου που στηρίζεται από τα 29 μέλη της Palso. Είναι ουσιαστικά ένα απαραίτητο εργαλείο καθώς ο τομέας της εκμάθησης ξένων γλωσσών αλλάζει χρόνο με το χρόνο σε σχέση με τη μεθοδολογία, με τη χρήση της τεχνολογίας κ.ο.κ. Όμως αλλάζουν και τα ίδια τα παιδιά που επιλέγουν να μάθουν ξένες γλώσσες με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη προσαρμογής και των καθηγητών ξένων γλωσσών σε αυτά τα δεδομένα. Το σημαντικό είναι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις, πολύ περισσότερο γιατί πλέον οι ξένες γλώσσες είναι ένα σημαντικό εφόδιο για τα παιδιά όπως εξηγεί η κα Βραδέλη για να συμπληρώσει: «Ένα παράδειγμα μόνο είναι τα προγράμματα Erasmus. Όλα τα παιδιά σπουδάζουν και κάποια στιγμή θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτές τις ανταλλαγές των φοιτητών. Ένα κριτήριο στα προγράμματα Erasmus είναι ότι θα πρέπει να μιλάς και τη γλώσσα της χώρας που θα πας. Αν δηλαδή κάποιος επιλέξει να πάει στην Ιταλία είναι θετικό να ξέρει και λίγα ιταλικά. Αυτό βοηθά να σε επιλέξουν στα προγράμματα Erasmus. Από εκεί και πέρα οι ξένες γλώσσες είναι σημαντικό εφόδιο για πολλές περιπτώσεις όπως και για κάποιον που θα θελήσει να μετακινηθεί για εργασία στο εξωτερικό. Η γνώση της γλώσσας θα τον βοηθήσει σίγουρα στην εξέλιξή του. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι μια διαρκής ανάγκη».
Ο θεσμός της έκθεσης ξενόγλωσσου βιβλίου και εποπτικού υλικού διεξάγεται για περισσότερο από μια τριακονταετία στη Δράμα και σε όλα αυτά τα χρόνια δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την διδαχή ξένων γλωσσών, να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των εκδόσεων που αφορούν το αντικείμενό τους όπως και για τα νέα εκπαιδευτικά μέσα που πλέον χρησιμοποιούνται στην διδασκαλία των ξένων γλωσσών. Τα μέσα που πλέον χρησιμοποιούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία δεν σταματούν να εξελίσσονται γι αυτό άλλωστε και είναι επιβελβημένη η προσαρμοστικότητα των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών στα νέα δεδομένα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!