Παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ το νέο λογότυπο της παράταξης «Πόλη + Ζωή»

0
476

Κ. Χαρακίδης στα «Χ»: «Όλα αλλάζουν κάποτε. Μόνο η Δράμα παραμένει ίδια τα τελευταία εννέα χρόνια»


 

Το νέο λογότυπο της παράταξής Πόλη + Ζωή, παρουσίασε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, παρουσία πολλών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας κ. Κυριάκος Χαρακίδης, το απόγευμα της Δευτέρας, στο Επιμελητήριο της Δράμας. Ο κ. Χαρακίδης αναφέρθηκε παράλληλα και στο όραμά του να δημιουργηθεί μέσα από μια κοινή προσπάθεια μια Δράμα όμορφη, σύγχρονη, φιλική, κοινωνικά δίκαιη, με δυνατή φωνή, με σεβασμό στην διαφορετικότητα, με σεβασμό στα δικαιώματα όλων, με διαφάνεια και με ίσες ευκαιρίες εργασίας για όλους και κυρίως για τους νέους.
Ο ίδιος μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας δήλωσε αρχικά για το λόγο αλλαγής του λογότυπου της δημοτικής παράταξης ότι: «Όλα αλλάζουν κάποτε. Μόνο η Δράμα παραμένει ίδια τα τελευταία εννέα χρόνια». Τόνισε ότι η παράταξη Πόλη+Ζωή σε αυτή την προεκλογική περίοδο αποφάσισε να αλλάξει το λογότυπο, όπως άλλωστε αλλάζει και η ίδια η παράταξη διαρκώς από το 2006 μέχρι σήμερα. Ωστόσο, σημείωσε, το 2023 είναι διαφορετικό γιατί τα ψηφοδέλτια έχουν μεγαλώσει και έχουν αλλάξει. «Η συντριπτική πλειοψηφία του ψηφοδελτίου της παράταξης Πόλη+ Ζωή, είναι καινούργια και νεαρά άτομα. Ως εκ τούτου έπρεπε να εκφράσουμε κάτι διαφορετικό, πιο φρέσκο και καινούργιο. Αυτό κάναμε. Τουλάχιστον τα 110 – 120 από τα 150 άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης σήμερα, είναι νέα και δεν έχουν ξανασυμμετάσχει στις εκλογές. Κυρίως είναι νεαρά άτομα και αυτό εκφράζεται από το νέο λογότυπο της παράταξης που έχει και πάλι επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη, τον δημότη όπως και το προηγούμενο. Παραμένει η φράση Πόλη+Ζωή (το όνομα της παράταξης) που έχει διαχρονική σημασία, γιατί στην πόλη μας, ότι ζει απασχολεί τη Δημοτική Αρχή και το δήμο. Ο δήμος έχει τη μέριμνα για ότι υπάρχει στα όριά του, είτε είναι οι άνθρωποι είτε τα αδέσποτα, είτε οι υποδομές που εξυπηρετούν τους δημότες. Το νέο σήμα δείχνει αν θέλετε και την υποστήριξη στη διαφορετικότητα. Είμαστε μια παράταξη που δε κάνει επιλογές με βάση τα κόμματα και τις ιδεολογίες. Είναι ανοικτή σε όλους, πολιτικά και κοινωνικά, αρκεί όλοι να προσπαθούν για το καλό της Δράμας και το στόχο να πάμε τη Δράμα μπροστά. Άλλωστε αυτό είναι και το σύνθημα της παράταξής μας» τόνισε.
Απαντώντας στο ερώτημα των «Χ» για το αν υπάρχει ανανέωση και στο πρόγραμμα της παράταξης πέρα από το έμψυχο δυναμικό, ο κ. Χαρακίδης είπε ότι τα πράγματα αλλάζουν και έχουν μεσολαβήσει αρκετά χρόνια από το 2014 που η Πόλη+Ζωή ήταν Δημοτική Αρχή. “Βλέπουμε ότι χρειάζεται πλέον πολύ περισσότερη προσπάθεια για να ανακάμψει το κενό που δημιουργήθηκε. Βεβαίως έχουν αλλάξει πολλά. Θα πω ένα παράδειγμα που αφορά τους χώρους στάθμευσης. Η πόλη σήμερα ασφυκτιά. Θέλουμε μια πόλη που ο κόσμος θα περπατά αλλά και μια πόλη που δεν θα εξοστρακίζει τα αυτοκίνητα. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εξυπηρετούνται και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, χωρίς να επηρεάζεται η αισθητική της πόλης και χωρίς να εμποδίζονται οι πεζοί. Αλλά υπάρχει και το σύγχρονο περιβάλλον. Έχουμε ένα πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και ένα Δημοτικό Κήπο για τα οποία μιλούσαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σήμερα μιλούμε πλέον για την ανάγκη ανάπτυξης ολόκληρου του νότιου τομέα της πόλης, που χρειάζεται μια ριζική αναβάθμιση και ανάδειξη του υγρού στοιχείου» σημείωσε.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του νέου σήματος στο Επιμελητήριο της Δράμας ο Κυριάκος Χαρακίδης ανέφερε:
«Η πόλη + ζωή αλλάζει. Το νέο σήμα μας σηματοδοτεί το σύγχρονο το νέο το διαφορετικό. Η παράταξη μας ποτέ δεν φοβήθηκε τις αλλαγές. Είμαστε η παράταξη που συνεχώς ανανεώνεται σε πρόσωπα και ιδέες. Η παράταξη που πρόκειται να οδηγήσει την πόλη μας στην νέα εποχή που θα κάνει το δήμο μας ένα σύγχρονο δήμο. Η παράταξη που είχε, έχει και θα έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο τον πολίτη τον δημότη.
Η παράταξη που θέλει τη Δράμα της εξωστρέφειας της αλληλεγγύης της ανάπτυξης και όχι τη Δράμα της υποτέλειας του ωχαδερφισμού και των κολλητών. Μια Δράμα χωρίς ετικέτες χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και ψέματα. Η πόλη + ζωή οραματίζεται μια πόλη όμορφη, καθαρή, σύγχρονη και δημιουργική. Η παράταξή μας ήταν, είναι και θα είναι πρωτοπόρα και ανοιχτή σε όλους τους δημότες. Έτοιμη να ξαναδώσει ελπίδα και χαμόγελο στις Δραμινές και στους Δραμινούς. Είμαστε εδώ για να μας ενώσουμε όλους να πάμε τη Δράμα μπροστά και να δημιουργήσουμε τη Δράμα του μέλλοντος. Είμαστε η παράταξη που σε μόλις τρεισήμισι χρόνια εν μέσω της μεγαλύτερες οικονομικής κρίσης της χώρας μας κατορθώσαμε με όραμα, σχέδιο και σκληρή δουλειά να θέσουμε ξανά τις διεκδικήσεις της πόλης μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να υλοποιήσουμε τόσο γρήγορα ένα τεράστιο έργο που σήμερα αναγνωρίζουν όλοι οι Δραμινοί.
Όραμα μου είναι να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια Δράμα όμορφη, σύγχρονη, φιλική, κοινωνικά δίκαιη, με δυνατή φωνή, με σεβασμό στην διαφορετικότητα, με σεβασμό στα δικαιώματα όλων, με διαφάνεια, με ίσες ευκαιρίες εργασίας για όλους και κυρίως για τους νέους μας. Να ξαναζωντανέψουμε την πόλη μας και τα χωριά μας. Να δώσουμε λόγο και βήμα σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Γιατί όλα είναι δυνατά και μπορούν να υλοποιηθούν. Προχωρούμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε την πόλη μας να αλλάξουμε την ζωές μας
Να πάμε τη Δράμα μπροστά».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ