Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το κυνήγι του χαμένου θησαυρού

Απο τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Δράμας

0
2133

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το κυνήγι του “κρυμμένου θησαυρού” στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με διοργανωτή τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Δράμας. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που διοργανώνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή ο σύλλογος και στοχεύει όχι μόνο στην ψυχαγωγία αλλά και στην εκπαίδευση των παιδιών. Περιλαμβάνει αρκετή δράση για τα παιδιά που όπως φάνηκε και φέτος το διασκεδάζουν κυριολεκτικά.

Τα παιδιά στο πλαίσιο του παιχνιδιού καλούνται να λύσουν κάποιους γρίφους. Όλο το παιχνίδι εξελίσσεται στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και η φετινή θεματολογία του κινήθηκε γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω του παιχνιδιού έγινε προσπάθεια ευαισθητοποίησης των νεότερων ηλικιών στα περιβαλλοντικά προβλήματα όπως και προσπάθεια να τα κατανοήσουν με την ελπίδα κάποια στιγμή μεγαλώνοντας να συμβάλλουν στην επίλυσή τους.
Στην ψυχαγωγική αλλά ταυτόχρονα και εκπαιδευτική δράση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Δράμας συμμετείχαν φέτος περίπου 200 παιδιά με τους γονείς ή τους συνοδούς τους.
Ο Σύλλογος Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Δράμας συμμετέχει σε αρκετές δράσεις που σχετίζονται με τα κοινά της πόλης καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και έχει σημαντική κοιννωική δράση αποδεικνύοντας ότι τα μέλη του είναι ενεργά τμήματα της τοπικής κοινωνίας που ενδιαφέρονται πραγματικά για το πολιτιστικό και το κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής.
Πέραν των άλλων συμμετέχει με εκδηλώσεις στον θεσμό της Δραμοινογνωσίας βάζοντας την δική του πινελιά στην διοργάνωση η οποία είναι σημαντική για τον Νομό Δράμας και την προώθηση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων οίνου. Ενώ σημαντική είναι και η κοινωνική προσφορά των μελών του με την υλοποίηση του προγράμματος των Κοινωνικών Φροντιστήριων/ Υποστηρικτική διδασκαλία που γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και στο πλαίσιο του οποίου παιδιά οικογενειών που πληρούν τις προϋποθέσεις (κοινωνικοοικονομικά κριτήρια), έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ξένης γλώσσας, σε συνεργαζόμενα φροντιστήρια/κέντρα έπειτα από θετική ανταπόκριση και αποκλειστική προσφορά των μελών των δύο Συλλόγων. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Δράμας. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε και συνεχίζει να υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας αφορά την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό ή που απειλούνται από αυτή.
Παράλληλα μεταξύ άλλων διοργανώνει Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου και Εποπτικού Υλικού του Συλλόγου στην διάρκεια της οποίας υπάρχει κάθε φορά σημαντική συμμετοχή από πλευράςεκδοτικών οίκων και εξεταστικών φορέων αλλά και καθηγητών ξένων γλωσσών. Ο θεσμός μετρά ήδη περισσότερο από μια τριακονταετία και παρέχει στους εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την διδαχή ξένων γλωσσών την δυνατότητα να λάβουν γνώση για την τελευταία δραστηριότητα στον χώρο των εκδόσεων που αφορούν το αντικείμενό τους όπως και για τα νέα εκπαιδευτικά μέσα που πλέον χρησιμοποιούνται στην διδασκαλία των ξένων γλωσσών.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Δράμας που αποτελείται από 30 περίπου μέλη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του επαναλαμβάνει την συγκεκριμένη έκθεση κάθε χρόνο με μεγάλη συμμετοχή εκδοτών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ