Με ΙΧ οι περισσότεροι δραμινοί στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

0
2855

Μεγάλο ενδιαφέρον από τον νομό καταγράφει η Ομάδα Ενεργών Πολιτών Νομού Δράμας – Μακεδονία

Εξαιρετικά μεγάλο είναι το ενδιαφέρον πολιτών από την Δράμα να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που είναι ταυτόχρονα και διαμαρτυρία για την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.
Την μετακίνηση των ενδιαφερομένων προς την Θεσσαλονίκη οργάνωσε η Ομάδα Ενεργών Πολιτών Νομού Δράμας – Μακεδονία προκειμένου να μισθωθούν λεωφορεία με τα οποία ο κόσμος θα μετακινηθεί προς την συμπρωτεύουσα με προορισμό το Βελλίδιο Συνεδριακό Κέντρο όπου προγραμματίστηκε να γίνει η συγκεκριμένη διαμαρτυρία.
Από την Ομάδα Ενεργών Πολιτών Νομού Δράμας – Μακεδονία, ο κ. Χρήστος Κυριακίδης μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, εξήγησε ότι το ενδιαφέρον των πολιτών είναι πολύ μεγάλο ωστόσο υπήρξε πρόβλημα με την διαθεσιμότητα των λεωφορείων. Τόσο το ΚΤΕΛ όσο και τα τουριστικά γραφεία δεν έχουν αυτή την στιγμή διαθέσιμα λεωφορεία, υπογράμμισε ο κ. Χ. Κυριακίδης, εξηγώντας ότι δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα μίσθωσης δεύτερου λεωφορείου αλλά καλό είναι οι πολίτες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο μετακινούμενοι με τα ΙΧ τους. “Τους προτρέπουμε να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους στην Θεσσαλονίκη, είπε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε ο κ. Χρ. Κυριακίδης “Πιστεύουμε ότι όλη η Μακεδονία θα πρέπει να βρίσκεται το Σάββατο έξω από το Βελλίδιο. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα μπροστά από Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, από τις επιτροπές αγώνα για τη Μακεδονία. Εκεί δεν θα υπάρξουν ούτε επίσημοι προσκεκλημένοι ούτε ομιλητές.
Όλες οι οργανωτικές επιτροπές από όλους τους νομούς είχαμε συγκεντρωθεί στη Θεσσαλονίκη πριν από ένα περίπου μήνα και αποφασίσαμε από κοινού την οργάνωση της εκδήλωσης. Η υπογραφή που μπήκε στις Πρέσπες από τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών ήταν ενέργεια δυο ατόμων. Δεν εκφράζει την άποψη του λαού. Ο λαός είναι αυτός που θα βάλει την τελική υπογραφή. Στην Θεσσαλονίκη θα δείξουμε ποιός είναι ο λαός και τι διεκδικούμε” σημείωσε ο κ. Χρ. Κυριακίδης.
Όπως είπε επίσης οι κινητοποιήσεις που έγιναν στη Δράμα για την Μακεδονία απο την Ομάδα Ενεργών Πολιτών Νομού Δράμας – Μακεδονία δεν σταματούν εδώ. Σύντομα θα αποφασισθεί και νέο πρόγραμμα με επόμενες κινητοποιήσεις στην Δράμα, όπως είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!