Με καθυστέρηση πολλών ετών λειτουργεί στη Δράμα «λευκό ταξί»

0
2854

Δικαιώθηκε η πολυετής προσπάθεια του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας


Ύστερα από πολυετή προσπάθεια του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας, τελικώς η Δράμα απέκτησε «λευκό ταξί» για την εξυπηρέτηση των αναγκών των συμπολιτών μας με κινητικές δυσκολίες, και σοβαρά κινητικά προβλήματα.
Η αλήθεια είναι ότι το «λευκό ταξί» έρχεται ως μέσο εξυπηρέτησης στη Δράμα με καθυστέρηση τουλάχιστον 7 ετών, καθώς ανάλογα οχήματα λειτουργούν σε άλλους νομούς εδώ και χρόνια. Πολλοί από αυτούς δε έχουν και μικρότερο πληθυσμό από τη Δράμα και διαθέτουν περισσότερα από ένα τέτοια οχήματα εξυπηρέτησης.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας, κα Αγλαΐα Κατσιγιάννη, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» τόνισε ότι το «λευκό ταξί» που θα λειτουργήσει από την επόμενη εβδομάδα, είναι ένας θεσμός που ο Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας, προσπαθεί να κατακτήσει για περισσότερο από 15 χρόνια. Η ίδια εξηγεί ότι ο ιδιοκτήτης οχήματος είναι ιδιώτης αυτοκινητιστής με καταγωγή από την Αλιστράτη, που ασχολείται με αυτόν τον επαγγελματικό τομέα στην Θεσσαλονίκη. Στην ουσία δεν πρόκειται για ταξί, αλλά για όχημα ειδικής μίσθωσης, που λειτουργεί με ραντεβού και εξυπηρετεί αμαξίδια και οποιονδήποτε πολίτη με κινητική αναπηρία.
Ένα ζήτημα βέβαια στο οποίο αξίζει να εστιάσει κανείς είναι ότι ενώ είχε βρεθεί ο ιδιώτης που ενδιαφέρθηκε να λειτουργήσει το όχημα αυτό από τα προηγούμενα χρόνια, αυτό μπαίνει σε λειτουργία στο Νομό Δράμας μόλις τώρα, με καθυστέρηση πολλών ετών. Κι αυτό χάρη στην επίμονη προσπάθεια του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας, που αφού είδε τις υποσχέσεις ετών (για τη λειτουργία τεσσάρων «λευκών ταξί» στην Δράμα), να εξανεμίζονται και συγκεκριμένους πολιτικούς παράγοντες να μην βοηθούν με τις σχετικές εγκρίσεις, για την άδεια του οχήματος, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και τελικά δικαιώθηκε. Ουσιαστικά η άδεια του “λευκού ταξί” δόθηκε μετά από αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης και με τον δικαστικό λειτουργό να σχολιάζει ότι πολύ κακώς αυτό δεν είχε γίνει νωρίτερα. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι ακόμη και τα συγχαρητήρια προς τον Σύλλογο Παραπληγικών Δράμας, για την κατάληξη της υπόθεση αυτής ήρθαν από ελάχιστα άτομα, όπως δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας.
Η πικρία πάντως που έχει απομείνει, παρά τη δικαίωση του αγώνα του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας, φαίνεται και μέσα από την ανακοίνωση των ανθρώπων του σχετικά με τη λειτουργία του «λευκού ταξί» στην οποία καταλήγει να σημειώσει: «Ευχαριστούμε και όλους όσοι μας αρνήθηκαν την βοήθεια τους, την στήριξη τους και έβαλαν εμπόδια στον δρόμο μας έτσι ώστε να πρέπει παλέψουμε με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και να δικαιωθούμε».
Η παρουσίαση του «λευκού ταξί» που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη Δράμα και με μεγάλη καθυστέρηση, θα γίνει τις επόμενες ημέρες, ενώ τα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας θα έχουν ειδικές τιμές στις υπηρεσίες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ