Με μάσκες και self test στα σχολεία της Δράμας

0
5135

Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας στη Δράμα καταγράφηκαν 14 μαθητές και 4 καθηγητές θετικά επιβεβαιωμένοι, 6 μαθητές σε καραντίνα και 17 αρνητές των self test

Με μάσκες αλλά και με τις βεβαιώσεις των αρνητικών self test στο χέρι επέστρεψαν χθες στα θρανία οι μαθητές Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στον Νομό Δράμας, ενώ το σχολικό κουδούνι χτύπησε χθες για πρώτη φορά και για τους μαθητές του Λυκείου μετά τις διακοπές του Πάσχα. Η επιστροφή των μαθητών έγινε μέσα σε ένα θετικό κλίμα για την επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση αλλά και με δικαιολογημένες επιφυλάξεις από τους γονείς, καθώς η υγειονομική κρίση αποδείχθηκε απρόβλεπτος παράγοντας.
Κατά τη χθεσινή μέρα δεν έλειψαν, βέβαια, και τα προβλήματα.
Η πλατφόρμα δήλωσης των self test δεν λειτούργησε λόγω υπερβολικού φόρτου για αρκετές ώρες, ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν οι εκπαιδευτικοί, οι περισσότεροι μαθητές κατάφεραν να προσπεράσουν το πρόβλημα και να δηλώσουν τα αποτελέσματα των self test στην ηλεκτρονική σελίδα https://self-testing.gov.gr.
Δυστυχώς, και στη Δράμα καταγράφηκαν θετικά κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, όπως υπήρξαν και μαθητές με θετικά self test που έσπευσαν για επιβεβαίωση στις καθορισμένες δομές.

Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», είπε ότι όντως υπήρξαν δυσκολίες στις δηλώσεις των self test στο ηλεκτρονικό σύστημα και για τον λόγο αυτό πολλοί μαθητές επέλεξαν τη χειρόγραφη δήλωση. Πάντως, αν και τα μέτρα που προτάθηκαν σε ό,τι αφορά τις αποστάσεις και τη μείωση των μαθητών ανά τάξη δεν υιοθετήθηκαν, όπως είπε, δεν δημιουργήθηκαν τουλάχιστον ιδιαίτερα προβλήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δράμα. Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Αρτεμιάδης πρόσθεσε ότι στη Δράμα έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 30% των εκπαιδευτικών.
Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου δήλωσε στα «Χ» ότι η πρώτη ημέρα επιστροφής των μαθητών στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της Δράμας ήταν θετική με πολύ μεγάλη προσέλευση και ελάχιστους αρνητές των self test. Πρόσθεσε, επίσης, ότι περίπου 10 μαθητές και ορισμένοι εκπαιδευτικοί βγήκαν θετικοί στα self test. Οι συγκεκριμένοι έσπευσαν να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα στις καθορισμένες δημόσιες ή στις ιδιωτικές δομές με μοριακό test. «Στα σχολεία δεν μπήκε κανείς χωρίς αρνητικό τεστ» συμπλήρωσε η κ. Χαραλαμπίδου. Η ίδια πρόσθεσε ότι τα προβλήματα που υπήρξαν με τις δηλώσεις των αποτελεσμάτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ξεπεράστηκαν μετά την επαναλειτουργία της. Όλα τα σχολικά τμήματα της Δράμας σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία λειτούργησαν κανονικά, όπως διαβεβαίωσε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Διαφοροποιημένη, πάντως, ήταν η εικόνα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μιλώντας στα «Χ» ο κ. Παυλίδης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας είπε ότι χθες Δευτέρα καταγράφηκαν 17 αρνητές των self test. Επίσης, καταγράφηκαν 14 μαθητές με θετικό αποτέλεσμα, ενώ σε καραντίνα ήταν 6 μαθητές λόγω στενών επαφών με κρούσματα. Παράλληλα, καταγράφηκαν 4 καθηγητές με θετικό αποτέλεσμα στο self test. Τελικά, και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δράμας λειτούργησαν όλα τα σχολικά τμήμα μαζί με τα λυκειακά τμήματα που επανήλθαν τις προηγούμενες ημέρες από αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ