Με περισσότερες προσδοκίες έρχεται η 2η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Δράμας

0
340

Γ. Δεμερτζής στα «Χ»: «Φέτος διευρύναμε ακόμα περισσότερο τον αριθμό των καθηγητών και των μουσικών που θα συμμετάσχουν»


 

Διευρυμένη σε σχέση με πέρσι έρχεται η δεύτερη διοργάνωση της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Δράμας (DISMA) που θα διεξαχθεί από τις 3 έως 8 Ιουλίου. Σε αυτό έχουν προγραμματιστεί master classes και Junior master classes για βιολί, πιάνο, κιθάρα, τσέλο, μονωδία, πνευστά όργανα, τρομπέτα, φλάουτο, όμποε και για οργάνωση μπάντας.
Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια και συναυλίες. Αλλά και διαλέξεις σχετικά με τη μουσική, όπως και λογοτεχνικές και μουσικές βραδιές.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής τόνισε ότι: «Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά. Είναι κάτι που θέλουμε να καθιερωθεί. Ήταν επιθυμία χρόνων αλλά καταφέραμε να το οργανώσουμε μόλις πέρσι για πρώτη φορά αφού υπήρξε και η καθυστέρηση δυο ετών λόγω της πανδημίας. Η περσινή διοργάνωση είχε τεράστια επιτυχία. Ήρθαν στην Δράμα μουσικοί παγκόσμιου βεληνεκούς και συμμετείχαν σε μαθήματα, master classes και συναυλίες για τα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου, τους καθηγητές και για αυτούς που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Φέτος διευρύναμε ακόμη περισσότερο τον αριθμό των καθηγητών και των μουσικών που θα συμμετάσχουν. Βέβαια το κάλεσμα μας είναι προς όλους τους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και προσόντα. Θέλουμε αυτή η προσπάθεια να γίνει θεσμός, να επαναλαμβάνεται, γιατί έχει μόνο να προσθέσει στη μουσική παιδεία της Δράμας που είναι ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο».
Από την άλλη πλευρά βέβαια αυτός ο νέος θεσμός μπορεί να αναδείξει περαιτέρω και το ίδιο το Δημοτικό Ωδείο της Δράμας, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα στη χώρα, με καθηγητές που διαθέτουν φήμη στην Ελλάδα και το εξωτερικό» σημειώνει ο κ. Δεμερτζής προσθέτοντας ότι πλέον το Δημοτικό Ωδείο έχει 70 καθηγητές μαζί με τους μόνιμους και περισσότερους από 550 σπουδαστές.
Η θερινή ακαδημία μουσικής περιλαμβάνει μαθήματα μουσικής από εξαίρετους μουσικούς αλλά είναι και μια σημαντική κίνηση που γίνεται με σκοπό πέρα των άλλων και τη βελτίωση της υπόβασης στα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική και γενικότερα στους επαγγελματίες της μουσικής. Το πρόγραμμα της θερινής μουσικής ακαδημίας δεν αφορά μόνο τους σπουδαστές του Δημοτικού ωδείου αλλά και όλους εκείνους που ασχολούνται με τη μουσική στη Δράμα, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Όπως αποδείχθηκε ήδη από την πρώτη διοργάνωση πέρσι, είναι ένας θεσμός που θα μπορέσει να ενισχύσει και την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας, αφού συμμετέχουν άνθρωποι από πολλά σημεία της χώρας αλλά και από το εξωτερικό στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν και τη Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ