Με Stavento αρχίζει η Ονειρούπολη την Κυριακή

2
1814

Παρουσιάστηκε χθες το πρόγραμμα δράσεων από την οργανωτική επιτροπή


 

Η παρουσίαση του προγράμματος της Ονειρούπολης του 2022, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο δημαρχείο της Δράμας από τα μέλη τής οργανωτικής επιτροπής υπό τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκο και με τον συντονισμό του Αντιδημάρχου κ. Μ. Τάσσου.
Ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος τόνισε ότι η Ονειρούπολη του 2022 θα είναι πολύ διαφορετική. Είπε ότι η διοργάνωση ανοίγει τις πύλες επί 19 ολόκληρα χρόνια για να υποδεχθεί τους πολλούς επισκέπτες της, ενώ υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που υπάρχουν για τη φετινή διοργάνωση είναι μοναδικά. Φαίνεται ότι θα υπάρξει μεγάλη επισκεψιμότητα και θα είναι πάρα πολλά τα κλεισμένα ξενοδοχεία. Παράλληλα και στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης προβάλλεται η Ονειρούπολη της Δράμας σε καθημερινή βάση, όπως είπε ο δήμαρχος. Ο ίδιος σημείωσε ότι φέτος το θέμα της Ονειρούπολης που είναι η παγκόσμια Ειρήνη, τους αγγίζει όλους. Πρόσθεσε ότι πάντα η Ονειρούπολη έστελνε μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου. Ο κ. Μαμσάκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, αλλά και σε όλους τους φορείς που φέτος και για πρώτη φορά ενωμένοι βαδίζουν για μια Ονειρούπολη καλύτερη των προηγούμενων χρόνων. Διατύπωσε την εκτίμηση ότι η φετινή Ονειρούπολη θα φέρει πάρα πολύ κόσμο στη Δράμα, θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και θα αναδείξει τη Δράμα, ως πρώτο τουριστικό προορισμό σε όλη την Ελλάδα.
Το μέλος της οργανωτικής επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος κ. Δ. Ιωαννίδης παρατήρησε ότι η συνεργασία στην οργανωτική επιτροπή ήταν πάρα πολύ καλή και αυτό θα φανεί σαν αποτέλεσμα στην Ονειρούπολη. Είπε ότι τα νούμερα που έχουν συγκεντρωθεί για φέτος το αποδεικνύουν. Διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά και από την οργανωτική επιτροπή, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και από όλους τους φορείς. Προσέθεσε ότι η δουλειά αυτή ήταν ικανή να φέρει πληρότητα 90% στα ξενοδοχεία της πόλης και του νομού αυτή τη στιγμή. Εκτίμησε ότι φθάνουμε σε ένα σημείο με επίπεδα επισκεψιμότητας ανάλογα του 2018 ή του 2019. Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να επισκεφτούν την Ονειρούπολη και να χαρούν τη μοναδική αυτή Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα αναδείξει και πάλι τη Δράμα ως νούμερο 1 τουριστικό προορισμό για τα Χριστούγεννα.
Το μέλος της οργανωτικής επιτροπής και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Μαρούσης είπε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος έλαβε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση να συμμετάσχει στη διαπαραταξιακή – οργανωτική επιτροπή της Ονειρούπολης. Παρατήρησε ότι υπήρξε συνεργασία σε κλίμα απόλυτης ομόνοιας. Είπε ότι η φετινή Ονειρούπολη θα είναι πολύ διαφορετική και πιο αναβαθμισμένη από τις προηγούμενες και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του από τη συμμετοχή του στην διαπαραταξιακή – οργανωτική επιτροπή. Ανέφερε ότι οι έμποροι είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες της πόλης και ευελπιστούν ότι θα επισκεφθούν και την αγορά της. Τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μια περίοδος που δυστυχώς είχε έντονο αποτύπωμα και αντίκτυπο στην κίνηση των καταστημάτων και εξέφρασε την ελπίδα ότι η φετινή Ονειρούπολη θα δώσει ανάσα ζωής για όλη την αγορά.
Ο κ. Κ. Καλαϊτζίδης, δημοτικός σύμβουλος και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, είπε ότι η Ονειρούπολη είναι υπόθεση όλων των Δραμινών. Είπε ότι με τη συμμετοχή όλων των μελών της οργανωτικής επιτροπής αποστέλλεται ένα μήνυμα ενότητας και ότι τους συνδέει το καλό της πόλης και η επιτυχία της Ονειρούπολης. Επεσήμανε ότι όλοι πιστεύουν στο θεσμό και θέλουν να είναι πραγματικά επιτυχημένος και να μεταφέρει το φετινό του διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα για παγκόσμια Ειρήνη. Πρόσθεσε ότι η Ονειρούπολη απευθύνεται στα παιδιά, τα κάνει να χαίρονται αλλά κάνει και τους μεγαλύτερους να ξαναγίνονται παιδιά.
Ο κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος είπε ότι εξέφρασε την ικανοποίησή του που για πρώτη φορά όλοι από κοινού πορεύτηκαν σε μια κοινή γραμμή για την επιτυχία της Ονειρούπολης, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν κατά το παρελθόν. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλύτερα φέτος και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί τη Δράμα η οποία έχει να δώσει πολλά ως προορισμός.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Α. Καλλίας είπε ότι η επιτυχία της φετινής Ονειρούπολης φαίνεται και από τη σύμπνοια που υπάρχει στην αυτοδιοίκηση. Ο σκοπός είναι να επιτευχθεί ως αποτέλεσμα ότι δεν έγινε εφικτό τα προηγούμενα χρόνια όπως είπε, δηλαδή η ομόφωνη διάθεση και πρόθεση η Ονειρούπολη ως θεσμός να πάει καλά. Είπε ότι από την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι η Ονειρούπολη θα πάει καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια και θα αγγίξει τα επίπεδα του 2017 και 2018 σε πληρότητες κάτι που δημιουργεί θετικό κλίμα και δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μ. Τάσσου ευχαρίστησε όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την πάρα πολύ καλή συνεργασία στην οργανωτική επιτροπή και δόθηκε χώρος να εκφραστεί κάθε άποψη προκειμένου να προγραμματιστεί μια Ονειρούπολη που θα ικανοποιεί τις προσδοκίες όλων των πολιτών. Σημείωσε ότι στο τέλος της φετινής διοργάνωσης θα υπάρξει η διαπίστωση ότι ήταν κάτι ξεχωριστό.
Σχετικά με το πρόγραμμα είπε ότι έχει στόχο να γεμίσει ευχάριστα το χρόνο των παιδιών με χρήσιμες και εκπαιδευτικές δράσεις. Να κάνει ευχάριστη την επίσκεψη και των μεγάλων, να αφήσει ευχάριστες αναμνήσεις στον επισκέπτη και να προσελκύσει κόσμο για τη διοργάνωση. Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης θα υπάρχει σε έντυπη μορφή από αύριο Πέμπτη ενώ σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχει ήδη από χθες Τρίτη στην ιστοσελίδα του δήμου και σε διάφορους ιστότοπους. Στη φετινή Ονειρούπολη θα υπάρχουν 15 δωρεάν δράσεις, εκπαιδευτικού και συμμετοχικού χαρακτήρα. Θα υπάρχει το σπιτάκι του Αη Βασίλη, το ταχυδρομείο, η ζωγραφική προσώπου, το σαπωνοποιείο του Αη Βασίλη, το ξυλουργείο του Αη Βασίλη, το σπίτι του παραμυθιού, το ραδιόφωνο της Ονειρούπολης, το σπίτι του σπηλαίου της Αλιστράτης, οι υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες το κόστος των οποίων θα χρηματοδοτηθεί από τον συμπολίτη μας κ. Στεφούλη, ενώ θα υπάρχει και το τρενάκι της Ονειρούπολης που φέτος θα ξεκινάει από την πλατεία Ελευθερίας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του κέντρου και της αγοράς της Δράμας. Εκεί θα λειτουργήσει και το παγοποιείο. Στον χώρο της πλατείας χθες άρχισε να στολίζεται και ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τα βουνά της Δράμας. Στην είσοδο της Ονειρούπολης θα λειτουργεί το κέντρο ενημέρωσης με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων που θα ενημερώνει όχι μόνο για τις δυνατότητες που έχει ο επισκέπτης στην Ονειρούπολη αλλά και γενικά στη Δράμα. Εκεί θα φιλοξενείται και αντιπροσωπεία του ΔΙΕΚ Δράμας που θα αναλάβει δωρεάν ξεναγήσεις μέσα στην πόλη, στα σχολεία που το επιθυμούν.
Παράλληλα όπως είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, θα υπάρχει το ψυχαγωγικό πάρκο που λειτουργεί κάθε χρόνο και είναι πόλος έλξης για μεγαλύτερες ηλικίες. Επίσης όπως είπε σχετικά με τι δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, υπάρχουν 49 πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, όχι μόνο από τη Δράμα αλλά και από άλλους νομούς. Ακόμη υπάρχουν πέντε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, δέκα τέσσερις συναυλίες σε συνεργασία και με τον Πολιτιστικό Οργανισμό. Ταυτόχρονα υπάρχουν πάνω από 50 παράλληλες δράσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της Ονειρούπολης. Προσπάθεια στην κατανομή των δράσεων του προγράμματος ήταν να ενισχυθούν οι τρεις πρώτες εβδομάδες της Ονειρούπολης.
Σε ότι αφορά τις μεγάλες συναυλίες ορίστηκαν να γίνονται κάθε Πέμπτη για να υπάρξει μια αλληλεπίδραση με την αγορά, εκτός της κεντρικής συναυλίας της έναρξης. Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, μια συναυλία με τον γνωστό Τόνη Σφήνο στο πλαίσιο προώθησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού.
Ο κ. Τάσσου είπε ότι σε επίπεδο επικοινωνίας δόθηκε βαρύτητα στα κοινωνικά δίκτυα και αυτό μέχρι στιγμής φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Ενδεικτικά είπε ότι το βίντεο τοποθέτησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας το παρακολούθησαν 288.881 χρήστες των κοινωνικών δικτύων και είχε 3146 “Like”, 71 σχόλια και 62 κοινοποιήσεις. Όπως είπε ο κ. Τάσσου, σε σχέση με πέρσι η σελίδα της Ονειρούπολης αύξησε την απήχησή της κατά 1,2000%. Η αύξηση των “Like” είναι 303,5%. ενώ οι επισκέψεις στην σελίδα της Ονειρούπολης αυξήθηκαν κατά 770,9%..
Η εκτυπωμένη μορφή του προγράμματος είναι μια χορηγία της ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ ενώ το πρόγραμμα θα υπάρχει και σε ηλεκτρονικό βιβλίο στο διαδίκτυο, είτε μέσω της ιστοσελίδας του δήμου, είτε μέσω διαφημιστικών μπάνερ σε διάφορα μέσα ενημέρωσης. Επίσης δημιουργήθηκε QR code που όταν σκαναριστεί από κινητό τηλέφωνο θα οδηγεί στο πρόγραμμα της Ονειρούπολης. Θα βρίσκεται μέσα σε ένα φυλλάδιο που θα μοιραστεί σε περίπου 15000 αντίτυπα που θα μοιραστούν στα διόδια σε συνεργασία με την “Εγνατία Οδό” και θα μοιραστεί και στην πόλη. Παράλληλα το QR code θα τοποθετηθεί σε αυτοκόλλητα τα οποία θα κολληθούν σε όποια καταστήματα της Δράμας το επιθυμούν. Το πρόγραμμα θα υπάρχει και στα Μέσα Ενημέρωσης. To πρόγραμμα θα υπάρχει και στην εφαρμογή της Novoville που διαθέτει ο Δήμος Δράμας.
Η τελετή έναρξης είναι την Κυριακή. Εκεί θα παρουσιαστεί μια παράσταση σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο της Δράμας και με θέμα την Ειρήνη. Παράλληλα στην τελετή έναρξης ο δήμαρχος θα δώσει το κλειδί της Ονειρούπολης στον Αη Βασίλη, όπως γίνεται κάθε χρόνο και θα ακολουθήσει μια μεγάλη συναυλία με τον Stavento και τους συνεργάτες του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!