Σε δημοπρασία για εποχική μίσθωση το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

0
480

– Θα λειτουργήσει από 16 Δεκεμβρίου επανέλαβε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας
– Μακροπρόθεσμος στόχος είναι του χρόνου να δημοπρατηθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο και οι εγκαταστάσεις του σε ιδιώτη για 25-30 χρόνια


Εισήγηση για την έγκριση του σχεδίου διακήρυξης πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εποχική εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού και των λοιπών εγκαταστάσεων για τη χιονοδρομική περίοδο 2022- 2023 θα συζητηθεί στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μεθαύριο Παρασκευή.
Με τη δημοπρασία αυτή στόχος είναι να βρεθεί ενδιαφερόμενος που θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο, κάτι που, όπως εκτίμησε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, μπορεί να επιτευχθεί σε χρονικό διάστημα ενός δεκαημέρου ή μιας εβδομάδας.
Ο ίδιος εξήγησε απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων ότι η τελευταία φορά που ακολουθήθηκε μια τέτοια διαδικασία και είχε αποτύχει ήταν το 2013. Από το ’13 και μετά αναλάμβανε τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου επ’ αμοιβή εταιρεία που δραστηριοποιείται σε αυτό τον τομέα.
Ουσιαστικά μέχρι σήμερα η Περιφέρεια διέθετε ποσό της τάξης των 350.000 ευρώ περίπου για να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού, διευκρίνησε ο κ. Παπαεμμανουήλ, για να προσθέσει ότι πλέον η διαδικασία αυτή θα γίνει διαφορετικά αφού η Περιφέρεια θα εκμισθώνει ουσιαστικά τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου αντί να διαθέτει η ίδια κονδύλια για τη λειτουργία του. Η περίπτωση να μην υπάρξει ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία δεν υφίσταται, σύμφωνα με όσα είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Ο ίδιος εξήγησε ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος που υπάρχει για τη συνέχεια, είναι του χρόνου να δημοπρατηθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο και οι εγκαταστάσεις του σε ιδιώτη για 25-30 χρόνια. Ο ίδιος υπενθύμισε με αποφάσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιβάλλεται επαναπροσδιορισμός των όρων λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού για υποδοχή επισκεπτών, αφού γίνεται σαφές ότι η οικονομική δραστηριότητα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, δεν είναι πλέον δυνατόν να ασκείται άμεσα και ως υπηρεσιακό αντικείμενο από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. “Αυτό που έλεγε η απόφαση ήταν ότι θα πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος ελεύθερος επαγγελματίας που θα το λειτουργήσει και όχι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ή να ανοίξει το κέντρο” διευκρίνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Ο κ. Παπαεμμανουήλ πάντως τόνισε ότι για να προχωρήσει ο σχεδιασμός για μακροχρόνια μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου σε ιδιώτη θα πρέπει να προχωρήσουν και οι δρομολογημένες εργασίες σε αυτό. Για τη φετινή χιονοδρομική περίοδο ο ίδιος ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι το κέντρο θα λειτουργήσει ακόμη και μερικώς από 16 Δεκεμβρίου έως 14 Απριλίου του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ