Μέχρι 50 προσλήψεις εκτάκτων στο Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

0
1157

Τη σχετική απόφαση έλαβε χθες το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας

Στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού μέχρι 50 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου έως 2 μηνών, για το χρονικό διάστημα Αύγουστος – Οκτώβριος 2021 για την αντιμετώπιση των κατεπειγουσών, εποχικών αναγκών του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, αποφάσισε να προχωρήσει χθες ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δράμας.
Οι προσληφθέντες που θα έχουν την ειδικότητα «Υ.Ε. εργάτης γενικών καθηκόντων» θα απασχοληθούν για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων «Εντός των τειχών», για την προετοιμασία και αποκατάσταση των χώρων του 44ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους, του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, και του 2ου Διεθνούς Σπουδαστικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και όλων των παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων, αλλά και των ειδικών θεματικών εκδηλώσεων, προβολών και παράλληλων δράσεων, που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας καθ’ όλη τη χρονιά.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το Ν.Π.Δ.Δ. – Ο.Τ.Α. «Πολιτιστικός Οργανισμός – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας» διοργανώνει και φέτος την πανελληνίου και διεθνούς βεληνεκούς εκδήλωση, ήτοι το 44ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους, το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, και το 2ο Διεθνές Σπουδαστικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που θα διεξαχθούν στις 12- 18 Σεπτεμβρίου 2021. Επίσης, το Σεπτέμβριο πραγματοποιούνται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις για την προετοιμασία των οποίων, όπως και κατά τη διάρκεια αυτών, καθώς και για την προετοιμασία και διεξαγωγή του κυρίως Φεστιβάλ, απαιτείται επιπλέον προσωπικό για την οργάνωση και διεξαγωγή των εκδηλώσεων, των προβολών και των παράλληλων δράσεων. Πέραν τούτου, ο Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ. Δράμας πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, συναυλίες, προβολές και παράλληλες δράσεις. Ειδικότερα, οι προς προετοιμασία χώροι διοργάνωσης των ανωτέρω εκδηλώσεων του Οργανισμού περιλαμβάνουν το Δημοτικό Ωδείο, το κινηματοθέατρο Ολύμπια, τον χώρο στο πάρκινγκ του Κραχτίδη, το θερινό σινεμά «Αλέξανδρος», τον αίθριο χώρο των γραφείων του Φεστιβάλ, το θεατράκι «Σωκράτης Δημητριάδης» και τα γρασίδια της Αγ. Βαρβάρας, αλλά και τα σημεία χωροθέτησης της Ονειρούπολης και λοιπών εκδηλώσεων ανά την πόλη.
Σε όλους αυτούς τους χώρους, οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον υπαίθριοι, απαιτείται -περισσότερο ή λιγότερο αποψίλωση φυτών, απομάκρυνση σκουπιδιών, μπάζων και ογκωδών αντικειμένων, καθάρισμα, απόξεση επιχρισμάτων και υπολειμμάτων χρωμάτων, βάψιμο, μεταφορά, τοποθέτηση, απομάκρυνση καθισμάτων, μεταφορά, συναρμολόγηση, τοποθέτηση αποσυναρμολόγηση απομάκρυνση εξέδρας εκδηλώσεων και μια σειρά άλλων εργασιών.
Φυσιολογικό δε είναι ότι της προετοιμασίας των εκδηλώσεων, των προβολών και των παράλληλων δράσεων, έπεται η επαναφορά των χώρων στην προτέρα κατάσταση, οι οποίοι προετοιμάζονται σταδιακά μέσα στους προηγούμενους μήνες και βεβαίως είναι αδύνατο να αποκατασταθούν και να αποδοθούν μονομιάς. Η διαδικασία αυτή απαιτεί κατά περίπτωση αρκετές εβδομάδες εργασίας.
Οι ανάγκες άρτιας διοργάνωσης ενός θεσμού 44 χρόνων, κορυφαίου στο είδος του στην Ελλάδα, αλλά και καταξιωμένου διεθνώς όπως το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, καθώς και όλοι οι λοιποί ανωτέρω παράγοντες, έχουν συσσωρεύσει έναν υπερβολικά μεγάλο όγκο διοικητικής λειτουργίας, λειτουργικών αναγκών και καθηκόντων επιμελητείας, τον οποίο είναι αδύνατο να διαχειριστούν οι διαθέσιμοι υπάλληλοι του Νομικού Προσώπου, λαμβανομένων υπόψη και των καθηκόντων και ειδικοτήτων τους.
Επισημαίνεται ότι το προσωπικό του Νομικού Προσώπου αποτελείται από 12 μουσικούς που διδάσκουν στο Δημοτικό Ωδείο, 2 αρχιμουσικούς που εκπαιδεύουν τις Φιλαρμονικές του Δήμου, 1 ηλεκτρολόγο μηχανικό και 9 διοικητικούς υπαλλήλους, εκ των οποίων όμως οι 3 προέρχονται από τον Δήμο Δράμας. Τονίζεται εδώ ότι η πρόσληψη εποχικού προσωπικού γίνεται κατά διαστήματα, από τον μήνα Αύγουστο έως και Οκτώβριο, καθώς μπορεί μεν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ.Δ. να είναι σε μεγάλο βαθμό επαναλαμβανόμενες κάθε έτος, ωστόσο οι ανάγκες σε προσωπικό που αυτές γεννούν δεν είναι ούτε στατικές, ούτε πάντοτε δεδομένες.

Αυτό οφείλεται σε μια σειρά από λόγους και συγκεκριμένα:
-Το τελικό πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ, αλλά και των λοιπών δράσεων του Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ.Δ. δεν είναι δυνατόν να προκαθοριστεί, διότι εξαρτάται από μια σειρά αστάθμητων παραγόντων, όπως διαθεσιμότητα καλλιτεχνών, προτάσεις φορέων, προσθήκες εκδηλώσεων κ.λπ.
-Δεν μπορεί να προβλεφθεί πολύ νωρίς (παρά μόνον λίγες εβδομάδες πριν από το Φεστιβάλ) πόσοι και ποιοι από τους καλεσμένους-τιμώμενα πρόσωπα κ.λπ. θα προσέλθουν στη Δράμα, ούτε βέβαια η εκτιμώμενη ανταπόκριση του κοινού στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.
Με δεδομένο ότι οι χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων είναι ως επί το πλείστον υπαίθριοι, δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί από πολύ νωρίτερα σε τι κατάσταση θα βρίσκονται αυτοί (π.χ. λόγω φυσικών φαινομένων) ενόψει της προετοιμασίας τους για τις ανάγκες του Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ.Δ. Δ) Ανεξαρτήτως κλειστής ή ανοικτής μορφής των χρησιμοποιούμενων δημόσιων ή δημοτικών χώρων, δεν μπορεί να προβλεφθεί εκ των προτέρων η κατάστασή τους μετά το πέρας άλλων εκδηλώσεων που προηγούνται αυτών του Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ.Δ.
Συνεπώς είναι αναγκαία η πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού που αποφασίστηκε κρίθηκε αναγκαία από την διοίκηση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ