Mέχρι σήμερα κατατίθενται οι αιτήσεις για την 5η Θρακομακεδονική Συνέργεια

Θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 11 Μαΐου 2019

0
106

Όπως έγινε γνωστό η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διοργανώσει τον ετήσιο θεσμό της ΘΡΑΚΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ με σκοπό την διαμόρφωση ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και την ανταλλαγή απόψεων που θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 11 Μαΐου 2019.

Πιο συγκεκριμένα ο ετήσιος θεσμός της Θρακομακεδονικής Συνέργειας με σκοπό την διαμόρφωση ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και την ανταλλαγή απόψεων γύρω απο την αγροδιατροφή, θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 11 Μαΐου 2019 στην Ξάνθη.
Στόχος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης, είναι να προβάλλει και να προωθήσει τα μοναδικά προϊόντα της περιοχής και παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
Για πρώτη φορά θα δοθεί η ευκαιρία να συναντήσουν εμπορικούς επισκέπτες μετά την εκδήλωση της ΠΑΜΘ στις Βρυξέλλες.
Στη διάρκεια της 5ης Θρακο – Μακεδονικής “Synergia” πέρα από την παρουσίαση – έκθεση τοπικά παραγόμενων προϊόντων, θα πραγματοποιηθούν Ημερίδες για την ενδοπεριφερειακή καταναλωτική συνείδηση και αλληλεγγύη και για ευκαιρίες μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Θα υπάρχει επίσης δυνατότητα επαγγελματικών συναντήσεων(B2B)
Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους στην 5η ΘΡΑΚΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, σε περίπτερο που θα τους παραχωρηθεί από την Περιφέρεια, καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι και τις 12/04/2019 με υποβολή σχετικής αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: antipagro @pamth.gov.gr
Η 4η Θρακομακεδονική Συνέργεια είχε πραγματοποιηθεί πέρσυ στην πόλη της Δράμας και συγκεκριμένα στις 9 Ιουνίου 2018 στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας όπου συμμετείχαν 120 Εκθέτες σε ειδικά διαμορφωμένα εκθεσιακά περίπτερα, για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών. Εξέχουσες προσωπικότητες του γαστρονομικού και καλλιτεχνικού χώρου. Περισσότεροι από 200 παραγωγοί και φορείς της μεταποίησης και του τουρισμού. Πενήντα Μάγειρες και σαράντα δυο Ζαχαροπλάστες από όλη την Μακεδονία και τη Θράκη. Διατροφολόγοι, για την ενημέρωση του κοινού για τη μεσογειακή διατροφή και σημαντικός αριθμός Φορέων & Επαγγελματιών, για απευθείας συναντήσεις B2B…
Στόχος της Θρακο – Μακεδονικής Συνέργειας, είναι η συνάντηση και η συνέργεια, η κοινή στόχευση των παραγωγών του διατροφικού τομέα, των μεταποιημένων προϊόντων, καθώς και του τομέα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή) να καταναλώνουν τοπικά προϊόντα και να κάνουν χρήση τοπικών υπηρεσιών, ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., οι ιδιαίτερες γεύσεις και να εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής, κατά την τουριστική περίοδο και κυρίως, να αυξηθεί η εσωτερική της Περιφέρειας κατανάλωση και απασχόληση. Επιδίωξη επιπλέον, είναι να γνωριστούν μεταξύ τους οι παραγωγικοί τομείς, τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και οι υπηρεσίες, να κερδίσουν αθροιστικά, να συνδιαμορφώσουν, αλλά και να γίνουν πρεσβευτές της Θρακο – Μακεδονικής κουζίνας απολαμβάνοντας εξαιρετικά τοπικά φαγητά και εδέσματα. Επίσης η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, των εξαίρετων τοπικών προϊόντων, αγροτικών – κτηνοτροφικών και μεταποιημένων (κυρίως τροφίμων και ποτών) με σκοπό την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here