Μέχρι την Τετάρτη 3 Ιουλίου αναμένεται να διαρκέσουν τα έργα αποχέτευσης στην πλατεία Ελευθερίας

Αντικαθίσταται ο παλιός αγωγός στην αρχή της Άρμεν

0
2802

Άρχισαν τη Δευτέρα 24 Ιουνίου και θα διαρκέσουν όπως εκτιμάται έως την Τετάρτη 3 Ιουλίου οι εργασίες της ΔΕΥΑΔ στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι φθορές και οι καθιζήσεις του οδοστρώματος από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στη Δράμα.

Στο διάστημα αυτό θα ισχύσει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας (από την οδό Εθνικής Αμύνης έως και την οδό Αγ. Σοφίας) και στην οδό Άρμεν (από την πλατεία Ελευθερίας έως την οδό Λαμπριανίδη).
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης είπε χθες ότι στο σημείο της πλατείας Ελευθερίας όπου γίνονται εργασίες αποκατάστασης, υπάρχει ένα εντοπισμένο πρόβλημα που αφορά την απορροή των όμβριων υδάτων. Το πρόβλημα αφορά το φρεάτιο που βρίσκεται στο σημείο των έργων και έχει κατασκευαστεί επί τουρκοκρατίας. Το φρεάτιο αυτό δεν εξυπηρετεί την απορροή των υδάτων και εξ αιτίας αυτού δημιουργούνται προβλήματα όταν υπάρχουν πολύ έντονες βροχοπτώσεις όπως αυτές που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Η ΔΕΥΑΔ κατασκευάζει στο ίδιο σημείο νέα φρεάτια προκειμένου τα όμβια ύδατα να εκτονώνονται σε άλλον αγωγό και να μην υπάρχουν προβλήματα.
Στο ίδιο σημείο εξάλλου έχουν παρατηρηθεί και καθιζήσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται από τον Δήμο Δράμας.
Ήδη όπως είπε ο κ. Χατζηγιάννης η ΔΕΥΑΔ προχώρησε στην δημιουργία επιπλέον φρεατίων και στην οδό Ηπείρου όπου υπήρχε επίσης πρόβλημα απορροής των υδάτων. Σε ότι αφορά γενικότερα τα δίκτυα απορροής των υδάτων στη Δράμα και το κατά πόσο αυτά εξυπηρετούν τις ανάγκες που προκύπτουν από την εμφάνιση των πολύ έντονων καιρικών φαινομένων, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ σημείωσε ότι σύμφωνα τα στοιχεία που υπάρχουν για την λειτουργία του παντοροικού δικτύου της ΔΕΥΑΔ, εκτιμάται ότι αυτό μπορεί να αντέξει μεγάλο όγκο όμβριων υδάτων. Ωστόσο όπως είπε όταν σε ελάχιστο χρόνο πέφτουν εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού είναι φυσικό να υπάρχουν προβλήματα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ