Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η επικαιροποίηση των δικαιολογητικών για μειωμένα τέλη

Πρόγραμμα μείωσης των τελών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού από τον Δήμο Δράμας

0
2543

Ο Δήμος Δράμας όπως είναι γνωστό πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια, πρόγραμμα μείωσης των τελών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ύστερα από σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όσοι λοιπόν έχουν ήδη καταθέσει αίτηση και καταβάλλουν μειωμένα τέλη θα πρέπει να προσέλθουν στο τμήμα κοινωνικής πολιτικής και πολιτικών ισότητας των φύλλων προκειμένου να καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά για την σχετική επικαιροποίηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019 όπως εξήγησε χθες ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Δράμας σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης.
Δικαιούχοι σε ποσοστό μείωσης μέχρι 50% του ενοποιημένου τέλους καθαριότητας, φωτισμού μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ είναι οι άποροι, τα ΑμεΑ, οι οικογένειες ΑμεΑ με ποσοστό τουλάχιστον 67%, οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, κατά τις ώρες από τις 8 πμ μέχρι τις 1.30μμ καθημερινά. Το τηλέφωνο με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν είναι το 2521351131.
Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εφαρμόζονται μειώσεις στα δημοτικά τέλη πολιτών που ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια εντάσσεται στην πολιτική στήριξης και ενίσχυσης των ευάλωτων οικονομικά συνδημοτών μας που ακολουθεί ο Δήμος όχι μόνο με τις συγκεκριμένες παροχές αλλά και με μία σειρά διευκολύνσεων που στόχο έχουν να στηρίξουν τα περισσότερο δοκιμαζόμενα κοινωνικά στρώματα ιδιαίτερα σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από δυσμενή οικονομικά δεδομένα και μικρότερα έσοδα για τα νοικοκυριά (μονοπρόσωπα ή πολυπρόσωπα) σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε ο Δήμος έχει δημιουργήσει και μια σειρά άλλων υπηρεσιών στις σημαντικότερες εκ των οποίων θα μπορούσε να κατατάξει κανείς το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο σήμερα εξυπηρετεί περισσότερους από 400 συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο όπως έχει κάνει ήδη γνωστό ο Δήμος Δράμας “λειτουργεί στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Παροχής Υπηρεσιών Υγείας-Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Φροντίδας του Δήμου Δράμας και έχει σαν σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στοχεύει επίσης στην ευαισθητοποίηση ατόμων, κοινωνικών ομάδων και επιχειρήσεων για την εθελοντική συμμετοχή τους σε προγράμματα κοινωνικής και οικονομικής στήριξης των συμπολιτών μας. Οι οικογένειες ή τα άτομα που έχουν πρόσβαση σε αυτή θα πρέπει να είναι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Δράμας και επιλέγονται από την Κοινωνική Υπηρεσία μετά από αίτησή τους, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Οι πολίτες ενημερώνονται με δελτία τύπου – ανακοινώσεις για την έναρξη υποβολής αιτήσεων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ