Μέχρι το Πάσχα θα δημοπρατηθεί ο νέος κυκλικός κόμβος της Σόφτεξ

0
1415

Ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας, Θ. Σιδηρόπουλος, μιλά στα «Χ»: «Η περιβαλλοντική μελέτη εγκρίθηκε παραμονές Χριστουγέννων»

Την ερχόμενη άνοιξη θα αρχίσει η δημοπράτηση του έργου κατασκευής του νέου κυκλικού κόμβου στην περιοχή της Σόφτεξ, καθώς το μελετητικό μέρος του ολοκληρώθηκε αφού εξασφαλίστηκε και η έγκριση τής περιβαλλοντικής μελέτης, την παραμονή των Χριστουγέννων. Το έργο θα συμβάλλει στην ασφαλέστερη αλλά και ταχύτερη διέλευση των οχημάτων που κινούνται στον άξονα Δράμα – Θεσσαλονίκη και αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού τής Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του Νομού Δράμας.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας κ. Θεόδωρος Σιδηρόπουλος, εξηγεί ότι η μελέτη του έργου που έγινε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Δράμας είναι πλήρης και αναμενόταν η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο. «Η περιβαλλοντική μελέτη εγκρίθηκε παραμονές Χριστουγέννων. Μόλις παραλάβουμε την έγκριση θα προχωρήσουμε στην υποβολή της μελέτης στη Διαχειριστική Αρχή, διότι το έργο θα γίνει με κονδύλια του ΕΣΠΑ και μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι (εκτιμώ μέχρι το Πάσχα) θα προχωρήσουμε στην δημοπράτηση του έργου. To έργο είναι προϋπολογισμού μελέτης περίπου 900.000 ευρώ».
Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας έχει καταρτίσει και τη μελέτη του κυκλικού κόμβου Ξηροποτάμου που έχει δοθεί ήδη σε κυκλοφορία. Παράλληλα, ακολουθεί έναν προγραμματισμό κατάρτισης μελετών και για μια σειρά ακόμη παρόμοιες παρεμβάσεις. Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας εξηγεί στα «Χ» ότι: «Έχει τελειώσει από την πλευρά της υπηρεσίας και η γεωμετρία των κυκλικών κόμβων που θα γίνουν. Ο ένας είναι στην Βιομηχανική Περιοχή της Δράμας, που είναι άμεσης προτεραιότητας, και θα ακολουθήσει μετά τον κόμβο της Σόφτεξ, ο άλλος στον κόμβο Μυλοποτάμου που βρίσκεται στον Περιφερειακό και τέλος στον Κόμβο του Μικροχωρίου.
Ο πρώτος κυκλικός κόμβος, από τη σειρά παρεμβάσεων που σχεδιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, παραδόθηκε ήδη στην περιοχή του Ξηροποτάμου τον Φεβρουάριο του 2021. Η λειτουργία του κόμβου, προϋπολογισμού μελέτης 850.000 ευρώ, βελτιώνει, όπως αποδείχθηκε, τις κυκλοφοριακές συνθήκες στη βορειοδυτική έξοδο της πόλης και επιτρέπει πλέον την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων.
Τα έργα των κυκλικών κόμβων, συμβαδίζουν με την τάση που επικρατεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου οι φωτεινοί σηματοδότες έχουν εξαλειφθεί καθώς από τη μια πλευρά αποτελούν αιτίες τροχαίων ατυχημάτων όταν δεν λειτουργούν και από την άλλη προσθέτουν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση κάθε φορά που προκύπτει βλάβη στους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς.
Επισημαίνεται ότι τρεις επιπλέον νέοι κυκλικοί κόμβοι θα κατασκευαστούν επί της 1ης Ιουλίου και θα αντικαταστήσουν αντίστοιχα τρεις φωτεινούς σηματοδότες, στο πλαίσιο του έργου που σχεδιάζεται για την ανακατασκευή της ανατολικής εισόδου της πόλης από την Καβάλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ