Συνεχίζονται οι ουρές στα φαρμακεία της Δράμας

0
4359

Η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας, κα Α. Ιωαννίδου, μιλά στα «Χ»: «Ο ρυθμός διενέργειας των rapid test έχει αυξηθεί καθώς υπάρχουν παντού κρούσματα»

Συνεχίζονται οι ουρές αναμονής για rapid tests έξω από τα φαρμακεία της Δράμας, αφού οι ανάγκες που προέκυψαν για περισσότερους ελέγχους και τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή δεν επιτρέπουν περιθώρια για εφησυχασμό του πληθυσμού.
Από την άλλη πλευρά η τρομακτική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στη Δράμα, όπως και σε άλλες πόλεις, ωθεί περισσότερους πολίτες σε συχνό έλεγχο με rapid test, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι βρέθηκαν στο περιβάλλον κρουσμάτων ή υποψιάζονται ότι μπορεί να νοσούν.
Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Δράμας, κα Αγγελική Ιωαννίδου, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» επισημαίνει ότι ο ρυθμός διενέργειας των rapid tests στα φαρμακεία έχει αυξηθεί ιδιαιτέρως, καθώς υπάρχουν παντού κρούσματα και πολλοί έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτα περιστατικά. «Προσέρχονται για rapid test οι συγγενείς και οι στενές επαφές κρουσμάτων, οπότε η προσέλευση έχει αυξηθεί. Ευτυχώς, επειδή έχει εμβολιαστεί πλέον αρκετός κόσμος, έχει μειωθεί και ο αριθμός των εργαζόμενων που χρειάζεται να κάνει rapid test για να μπορεί να πηγαίνει στην εργασία του, οπότε ο ρυθμός προσέλευσης για test εκτονώνεται τουλάχιστον σε έναν βαθμό. Παράλληλα, είναι θετικό το γεγονός ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των ραντεβού που κλείνονται από τα φαρμακεία της Δράμας για εμβολιασμό. Ωστόσο, η αύξηση των ραντεβού οδηγεί και σε μεγαλύτερη αναμονή. Τα ραντεβού για εμβολιασμό που κλείνουμε τώρα αφορούν τις τελευταίες ημέρες του μήνα και για την πόλη της Δράμας δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού νωρίτερα. Υπάρχει αύξηση στα ραντεβού των ηλικιών άνω των 60, καθώς με τα νέα μέτρα ο μη εμβολιασμός σε αυτές τις ηλικίες επισύρει τα γνωστά πρόστιμα, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα και στις νεαρές ηλικίες».
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας και ειδικότερα τη διάθεση προστατευτικής μάσκας N95 που υποδείχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τους ειδικούς επιστήμονες ως περισσότερο ασφαλής για την αποφυγή μετάδοσης της μετάλλαξης “Όμικρον”, υπάρχει αύξηση της ζήτησης στα φαρμακεία της Δράμας, όπως υπογραμμίζει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών, η οποία τονίζει ότι η τιμή τους δεν αυξήθηκε, όπως λέγεται, αλλά παραμένει σταθερή και κυμαίνεται στα φαρμακεία της πόλης από 60 λεπτά έως 1 ευρώ.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι τουλάχιστον σε ηλεκτρονικά καταστήματα τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν αυξήσεις έως και 60% αν όχι παραπάνω σε αυτά τα είδη μάσκας, ειδικότερα στο διάστημα της εορταστικής περιόδου, γεγονός που ώθησε και τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη να ανακοινώσει αυστηρό έλεγχο της αγοράς και υψηλά πρόστιμα για τις περιπτώσεις αισχροκέρδειας από τη διάθεση των προστατευτικών μασκών τύπου KN95 ή FFP2. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τα φαρμακεία της Δράμας, τέτοιες καταστάσεις δεν εντοπίστηκαν και οι συγκεκριμένες μάσκες πωλούνται στις ίδιες τιμές, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ