Μεγαλείο ψυχής από δύο 9χρονες δραμινές μαθήτριες

0
8039

– Τα παιδιά έχουν τη δύναμη να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο
– «Βραβεύτηκαν από το χαμόγελο του Παιδιού γιατί προσέφεραν τα έσοδα της μαθητικής εφημερίδας τους για τη στήριξη άλλων παιδιών» λέει συγκινημένη η δασκάλα τους στα «Χ»

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που οι μικρότεροι έχουν να διδάξουν πολλά στους μεγαλύτερους, ακόμα και στους εκπαιδευτικούς τους. Αντίστοιχη περίπτωση φαίνεται πως είναι και αυτή των δύο 9χρονων μαθητριών της Γ’ τάξης του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, της Δήμητρας και της Ευαγγελίας, αντίστοιχα, που σκέφτηκαν να χαρίσουν τα έσοδα από τη μαθητική εφημερίδα την οποία δημιούργησαν, για τη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από ογκολογικές ασθένειες.
Οι μαθήτριες, με αποκλειστικά δική τους πρωτοβουλία, κάτι που συγκίνησε πολύ τη δασκάλα τους, θέλησαν να προσφέρουν τα χρήματα των εσόδων τους στη «Λάμψη», που στηρίζει παιδιά τα οποία ταλαιπωρούνται από ογκολογικά προβλήματα. Η κίνηση αυτή έγινε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, στη διάρκεια της οποίας τα περισσότερα παιδιά, όπως είναι απόλυτα φυσικό, θα ήθελαν να αγοράσουν δώρα και παιχνίδια. Τα δύο κορίτσια προτίμησαν να βοηθήσουν άλλα παιδιά. Για αυτή τους την πράξη βραβεύτηκαν χθες στην ειδική εκδήλωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» με τίτλο «YouSmile Awards» που έγινε στην Αθήνα, όπου ταξίδεψαν μαζί με τους γονείς τους.
Τα YouSmile Awards αποτελούν την κορύφωση της δράσης του YouSmile, της μαθητικής-εθελοντικής δράσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που ως βασική αποστολή έχει την ενθάρρυνση και υποστήριξη των εθελοντικών πρωτοβουλιών και ενεργειών μαθητών. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα που, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Οι συμμετοχές φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του συνακόλουθου κλεισίματος των σχολείων, έφτασαν στις 6.220 από 122 σχολεία. Στα 5 χρόνια διεξαγωγής των YouSmile Awards, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 29.700 μαθητές από 550 σχολεία. Η ανάδειξη των 10 βραβευθέντων έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile.

Η εκπαιδευτικός των δύο μαθητριών κα Ελένη Σμολοκτού

Η εκπαιδευτικός των παιδιών κα Ελένη Σμολοκτού, μιλώντας με συγκίνηση στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», σημείωσε ότι οι δύο μαθήτριες βραβεύτηκαν στην κατηγορία «Παιδιά που βοήθησαν παιδιά». Τα δύο κορίτσια δημιούργησαν από τον Οκτώβριο του 2020 έως τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς την σχολική εφημερίδα με τίτλο «Τρία πουλάκια κάθονταν» σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή. «Τα χρήματα που μάζεψαν τα παιδιά τα χάρισαν στη «Λάμψη». Σκεφτείτε ότι είναι παιδάκια Γ’ Δημοτικού που μάζεψαν χρήματα, όχι για να πάρουν παιχνίδια τις παραμονές των Χριστουγέννων, αλλά για να βοηθήσουν άλλα παιδιά. Ήταν εκπληκτικό και μόνο που σκέφτηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Γιατί είχαν ακούσει, είχαν γνωρίσει ότι υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν φάρμακα, που δεν μπορούσαν να πάνε στο νοσοκομείο, λόγω έλλειψης χρημάτων. Η εφημερίδα έγινε για να μάθουν τα παιδιά να γράφουν κείμενα. Μετά το πρώτο τεύχος, τα παιδιά αποφάσισαν να πουλήσουν τις εφημερίδες τους. Τις πούλησαν, λοιπόν, και συγκέντρωσαν ένα ποσό το οποίο σκέφτηκαν να μην το κρατήσουν, αλλά να το χαρίσουν στη «Λάμψη». Πραγματικά, δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Ήταν πολύ συγκινητικό» αναφέρει η δασκάλα τους κα Ελένη Σμολοκτού.
Με την πράξη τους τα δύο μικρά κορίτσια βοήθησαν παιδιά που είχαν ανάγκη, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως τα παιδιά έχουν τη δύναμη να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, όπως ανακοίνωσε σχετικά το «Χαμόγελο του Παιδιού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ