Μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας στον λαϊκό δρόμο που διοργανώθηκε προς τιμήν της γιορτής του Πατέρα

0
1014

Η ανταπόκριση ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών


Με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, ο λαϊκός αγώνας δρόμου με τίτλο «Με τον μπαμπά», που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της “Ανάπλασης” με αφετηρία δίπλα το άγαλμα της Νίκης. Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά Δήμου Δράμας, σε συνεργασία με το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, την Ένωση Κυριών Δράμας και την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας (Drama Runners). Στον αγώνα έτρεξαν με κάθε πρόσφορο με τα πόδια, με ποδήλατο, με καροτσάκια) μπαμπάδες με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο εορτασμού της γιορτής του πατέρα.
Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, που μάλλον δεν ανέμεναν τόσο μεγάλη συμμετοχή στην πρώτη αυτή διοργάνωση, που συνοδεύτηκε από την μουσική της Φιλαρμονικής του Πολιτιστικού Οργανισμού-ΦΤΜΜ Δήμου Δράμας και την συναυλία από το συγκρότημα μουσικής σχολής της πόλης μας (Modern Music Academy). Παράλληλα εκτέθηκαν και δημιουργίες των παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας, που κόσμησαν την εκδήλωση.
Μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” μετά τη λήξη του αγώνα, η κα Μαρία Ζαχοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας που συνδιοργάνωσε την συγκεκριμένη δράση, εξέφρασε την ικανοποίηση των μελών του σωματείου, που συμμετείχε για μια ακόμη φορά, μαζί με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και άλλους συνδιοργανωτές σε αυτή την δράση… “Είναι μια όμορφη ημέρα, αυτή της γιορτής τους Πατέρα. Το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας, συμμετείχε με πάρα πολύ μεγάλη χαρά όπως και στη γιορτή της Μητέρας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πραγματικά απίστευτη. Ήρθαν πάρα πολλά παιδιά με τους πατεράδες τους και μαμάδες που τα χειροκρότησαν. Ήταν μια πολύ όμορφη δράση που ελπίζουμε να είναι του χρόνου, ακόμη πιο οργανωμένη και να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι να υποδεχτούμε τόσο πολύ κόσμο. Στους μπαμπάδες μας που μας αγαπάνε. Που μας κακομαθαίνουν λίγο περισσότερο. Που μας μαλώνουν λίγο λιγότερο, υποσχόμαστε να τους φροντίζουμε για πάντα” είπε η κα Ζαχοπούλου.
Στον αγώνα μπορούσαν να συμμετέχουν όλοι οι μπαμπάδες με τα παιδιά τους, με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούσαν, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και την αθλητική ικανότητα του πατέρα (περπατώντας, τρέχοντας, με καρότσια, με ποδήλατα, με αμαξίδια). Οι συμμετέχοντες στο τέλος της διαδρομής πήραν επαίνους (οι μπαμπάδες) και μετάλλια (τα παιδιά). Στο πλαίσιο του αγώνα έκλεισε προσωρινά η οδός Χελμού (στην “Ανάπλαση”) ως το ύψος του δρόμου που βρίσκεται το παρκάκι τετραπόδων όπως και η επιστροφή από την οδό Διοικητηρίου.
Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας, που έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα αποδείχθηκε αξιέπαινη και είναι σίγουρο ότι και την επόμενη φορά θα αγκαλιαστεί, από πολύ περισσότερο κόσμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ