Επέστρεψε με ενθουσιασμό το 25ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δράμας

1
2430

Χειροκροτήθηκαν θερμά τα χορωδιακά σύνολα την Κυριακή στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, το 25ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δράμας, που επέστρεψε με ενθουσιασμό μετά από δυο χρόνια πανδημίας, για να χαρίσει όμορφες μουσικές στιγμές στο μουσικόφιλο κοινό της Δράμας. Τα χορωδιακά σύνολα και τους θεατές του φεστιβάλ, καλωσόρισε ο υπεύθυνος της Μικτής χορωδίας του Δήμου Δράμας κ. Παναγιώτης Ματάκος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Γιώργος Δεμερτζής.
Στο 25ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δράμας συμμετείχαν η Μικτή Χορωδία του Δήμου Δράμας, η Μικτή Χορωδία Φίλων Μουσικής Καβάλας, η Φωνή των Μακεδόνων Θεσσαλονίκης και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Σοφάδων.
Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Δράμας, απέδωσε τα μουσικά κομμάτια “Για την Ελένη” του Μ. Χατζηδάκι, “Όταν ανθίζουν πασχαλιές” στου Στ. Κουγιουμτζή, “Μια Παναγιά” του Μ. Χατζιδάκι, “Ανοιξιάτικη νύχτα” του Μendelssohn Felix, “Μυρτιά” του Μ. Θεοδωράκη και “Νύχτα μέσα στα μάτια σου” του Μ. Θεοδωράκη.
Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Σοφάδων, παρουσίασε πρόγραμμα που περιλάμβανε τα κομμάτια: “Έχε γεια πάντα γεια” Παραδοσιακό τραγούδι της Μικράς Ασίας, “Μενεξέδες και Ζουμπούλια” παραδοσιακό τραγούδι της Επτανήσου, “Μίλησέ μου” του Μ. Χατζηδάκι, “Ποιός να ξέρει” του Χρ. Ανδρεάδη, “Τώρα που πας στην Ξενιτιά” του Μ. Χατζηδάκι, “Κάτω στης Μαργαρίτας τ’ αλωνάκι” του Γ. Μαρκόπουλου.
Η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας, απέδωσε μουσικά τα κομμάτια: “Όμορφη Πόλη” του Μ. Θεοδωράκη, “Το Φεγγάρι είναι κόκκινο” του Μ. Χατζιδάκι, “Μια Σμυρνιά στο Παραθύρι” Παραδοσιακό της Μικράς Ασίας και “Από ξένο τόπο” Παραδοσιακό τραγούσι της Πόλης.
Η Χορωδία “Η Φωνή των Μακεδόνων Θεσσαλονίκης” παρουσίασε τα εξής κομμάτια:
“Προσκύνημα” του Στ. Ξαρχάκου, ‘Αχ Αννούλα” του Μαρ. Τόκα, “Ο Τσάμικος” του Μ. Χατζηδάκι. “Το κορίτσι θέλει θάλασσα” του Μιχ. Σουγιούλ, “Τη δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ” του Μ. Θεοδωράκη.
Ειδικά για τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Δράμας, πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελεί μουσικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Έχει εκπροσωπήσει επάξια και συνεχίζει να εκπροσωπεί με τον ίδιο τρόπο το Δήμο Δράμας με τις εμφανίσεις της, τόσο εντός των ορίων της Δράμας όσο και του Νομού, αλλά και εκτός αυτού όπου έχει παρουσιάσει πλούσιο ρεπερτόριο και έχει αποσπάσει επαινετικές κριτικές.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!