Μεγάλο ενδιαφέρον και φέτος για το Μουσικό Σχολείο Δράμας

0
1334

Τι λέει στα «Χ» ο διευθυντής του σχολείου για τους λόγους που παραμένει κορυφαίο στις προτιμήσεις των μαθητών


 

Μεγάλο ήταν και φέτος το ενδιαφέρον που υπήρξε από γονείς και μαθητές για φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας από τη νέα σχολική περίοδο. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την Α’ τάξη του Γυμνασίου έληξε χθες 31 Μαΐου 2023 με την κατάθεση αριθμού αιτήσεων πολύ πάνω από το όριο των 90 νέων μαθητών που θα δεχθεί το σχολείο.
Οι εξετάσεις των υποψηφίων θα γίνουν μεταξύ 19 και 22 Ιουνίου αλλά θα προηγηθεί σε προηγούμενη ημερομηνία μια προσομοίωση των υποψηφίων με τις εξετάσεις προκειμένου να ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με όσα είπε σε δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο διευθυντής του σχολείου κ. Ηρακλής Σιδέρης. Η διαδικασία επιλογής δεν έχει ακόμη καθοριστεί για φέτος όπως είπε ο διευθυντής του σχολείου αλλά κατά πάσα πιθανότητα ο μαθητής θα κληθεί:
-Να τραγουδήσει τραγούδι της επιλογής του, το οποίο έχει προετοιμάσει.
-Να συνοδεύσει ρυθμικά το τραγούδι της επιλογής του, κτυπώντας παλαμάκια.
-Να επαναλάβει, κτυπώντας παλαμάκια, ρυθμικά μοτίβα που δίνονται από τα μέλη της επιτροπής.
-Να διακρίνει και να δείξει, με αντίστοιχη κίνηση του χεριού του προς τα πάνω ή προς τα κάτω, τη μεταβολή προς τα πάνω ή προς τα κάτω του τονικού ύψους του ήχου.
-Να επαναλάβει σε απλό μουσικό όργανο (ξυλόφωνο) μία σύντομη μελωδία (4-5 νότες) που ακούει στο πιάνο.
-Να εκτελέσει, εφόσον γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο σε επίπεδο τουλάχιστον Κατωτέρας Ωδείου, ολιγόλεπτο μουσικό έργο της επιλογής του. Η εκτέλεση έργου είναι προαιρετική.

Το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται κάθε χρόνο για εγγραφές μαθητών στο μουσικό σχολείο οφείλεται σε πολλούς λόγους. Όπως εξηγεί ο διευθυντής του σχολείου: «Οι γονείς ρωτούν και μαθαίνουν τόσο για τους καθηγητές του σχολείου όσο και για τις συνθήκες. Η καλύτερη διαφήμιση είναι αυτή που γίνεται από στόμα σε στόμα. Το σχολείο διαθέτει δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο με το αστικό ΚΤΕΛ και αν δεν υπάρχει πρόσβαση σε αστική συγκοινωνία τότε αυτή η δωρεάν μεταφορά γίνεται με ταξί. Οι μαθητές στο σχολείο μας διδάσκονται ότι διδάσκεται και σε ένα Γενικό Λύκειο αλλά και επιπλέον μουσικά μαθήματα. Στα παιδιά παρέχεται σίτιση με κέτερινγκ και πολύ καλό φαγητό. Η μόνη ημέρα που το ωράριο τροποποιείται είναι η Δευτέρα που τα παιδιά δεν τελειώνουν το σχολείο στις 2.30 όπως τις υπόλοιπες ημέρες αλλά στις 3.50».
Το μουσικό σχολείο της Δράμας λειτουργεί από το 1994. Μέχρι το 1999 συστεγαζόταν με το 3ο Γυμνάσιο στον Αρκαδικό. Από το 1999 και μετά απέκτησε τις δικές του εγκαταστάσεις και λειτουργεί στο γνωστό χώρο μέχρι και σήμερα. Στην διάρκεια της τελευταίας τριετίας επιλύθηκαν και τα περισσότερα από τα κτηριακά προβλήματα που όπως ήταν λογικό άρχισαν να εμφανίζονται μετά από 24 χρόνια λειτουργίας των χώρων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!