Σε πλήρη ανακατασκευή της αυλής του 14ου Δημοτικού Σχολείου προχωρά το επόμενο διάστημα ο Δήμος Δράμας

0
1797

Χρ. Μαμσάκος: «Θα γίνουν γήπεδα και σημεία παιχνιδιού για τα παιδιά. Μιλάμε για μια πλήρη ανακατασκευή όλου αυτού του χώρου»


 

Σε πλήρη αλλαγή της εικόνας του αύλειου χώρου του 14ου Δημοτικού Σχολείου θα προχωρήσει ο Δήμος Δράμας. Ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι να δημιουργηθεί εκ νέου ένας νέος αύλειος χώρος με χώρους άθλησης και σημεία ψυχαγωγίας των παιδιών. Από τον χώρο του σχολείου ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος δήλωσε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας: «Θέλω να ανακοινώσω ότι αυτό που βλέπετε σήμερα (στην αυλή του σχολείου) δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα.
Έχει εγκριθεί ένα πρόγραμμα ανακατασκευής όλου του αύλειου χώρου. Θα γίνουν γήπεδα και σημεία παιχνιδιού για τα παιδιά. Μιλάμε για μια πλήρη ανακατασκευή όλου αυτού του χώρου».
Ο Δήμαρχος Δράμας είπε επίσης ότι ξεκινά η ανακατασκευή των αύλειων χώρων και σε πάρα πολλά άλλα σχολεία. «Για εμάς τα παιδιά είναι προτεραιότητα και πιστεύουμε ότι με την ανακατασκευή όλων αυτών των αύλειων χώρων θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να παίξουν, να χαρούν αλλά και να βρίσκονται και σε ένα χώρο ο οποίος είναι εφάμιλλος της παιδείας που θέλουμε να δημιουργήσουμε».
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου του 2023 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, προχώρησε στην έγκριση των όρων δημοπράτησης για παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους δέκα σχολικών μονάδων αλλά και του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. Η εγκριτική απόφαση αφορούσε παρεμβάσεις στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, στο Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων, στο 11ο Δημοτικό σχολείο Δράμας, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, στο Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών, στο 19ο Νηπιαγωγείο Δράμας, στο Νηπιαγωγείο Αρκαδικού, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, στα ΕΠΑΛ και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των παρεμβάσεων είναι 480.000 ευρώ και από αυτά τα 280.000 ευρώ θα δαπανηθούν το έτος 2023 και 200.000 ευρώ την επόμενη χρονιά.
Οι παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους των παραπάνω σχολικών μονάδων εφόσον τελικά υλοποιηθούν θα είναι μια θετική κίνηση από την πλευρά του Δήμου Δράμας. Όπως θα ήταν θετικό να προχωρήσει και σε μερικές ακόμη αναγκαίες παρεμβάσεις που δεν αφορούν μόνο τις σχολικές αυλές αλλά και τα ίδια τα κτήρια των σχολείων. Δυστυχώς τα σχολικά κτήρια που παρουσιάζουν προβλήματα δεν είναι λίγα. Προβλήματα υπάρχουν στο κτήριο του 2ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Δράμας, στο κτήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου όπως μεταξύ άλλων και στο ιστορικό κτήριο των εκπαιδευτηρίων, όπου σήμερα στεγάζεται το 12ο Δημοτικό Σχολείο και συνεχίζει να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα κουφώματα που χρήζουν αλλαγής αλλά και τις διαρροές που υπάρχουν σε έντονες βροχοπτώσεις μέσα στις σχολικές αίθουσες.
Ειδικά το κτηριακό συγκρότημα του 12ου Δημοτικού Σχολείου απαιτεί γενναίες παρεμβάσεις και υψηλά κονδύλια για να αποκατασταθούν τα προβλήματα και αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να μεριμνήσει κάποια στιγμή ο Δήμος Δράμας πριν τα προβλήματα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!