Μειώνονται με τον χρόνο οι παραβάσεις κατάληψης θέσεων στάθμευσης που προορίζονται για ΑμεΑ

1
3085

Σε χρωματισμό των θέσεων για ΑμεΑ, προκειμένου αυτές να είναι πιο διακριτές, προχωρά ο Δήμος Δράμας

Βελτιώθηκε κατά πολύ, σύμφωνα με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Δράμας, που ασκεί καθημερινούς ελέγχους, το πρόβλημα που υπήρχε μέσα στην πόλη με την κατάληψη θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, από οδηγούς άλλων οχημάτων καθώς και η στάση και η στάθμευση εμπρός από τις ειδικές ράμπες, που εμπόδιζε την καθημερινή διέλευση πολλών συμπολιτών μας.
Ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Γιάννης Τσαμπαλάκης, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» δήλωσε ότι: «Όσον αφορά το θέμα της παράνομης στάθμευσης σε θέσεις που προορίζονται για οχήματα των ΑμεΑ, σίγουρα κάποιες στιγμές παρατηρείται το συγκεκριμένο πρόβλημα, ωστόσο, φαίνεται ότι έχει αυξηθεί πάρα πολύ το επίπεδο συμμόρφωσης, σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Τα περιστατικά αυτά είναι πλέον μεμονωμένα και η κατάληψη των συγκεκριμένων θέσεων είναι πολύ σύντομη και συνήθως αφορά την εξυπηρέτησή σε κοντινά καταστήματα, αν και σε κάθε περίπτωση αυτό δεν είναι σωστό να συμβαίνει».
Όπως είπε μάλιστα ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, ο Δήμος Δράμας προχώρησε μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών του στον ειδικό χρωματισμό αυτών των θέσεων στάθμευσης που προορίζονται για οχήματα οδηγών ΑμεΑ, προκειμένου να γίνεται πιο ξεκάθαρο στους υπόλοιπους οδηγούς ότι δεν πρέπει να σταθμεύουν στους χώρους αυτούς, οι οποίοι έχουν ειδική χρήση.
Οι έλεγχοι στον τομέα αυτό τόσο από την Δημοτική Αστυνομία όσο (κυρίως) από την Τροχαία είναι συνεχείς. Στις περιπτώσεις τέτοιων παραβάσεων αφαιρούνται για δύο μήνες οι πινακίδες των αυτοκινήτων που παρανομούν, αν και όπως επισημαίνει ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, αυτά τα περιστατικά είναι μεμονωμένα. Βελτίωση επίσης υπάρχει, όπως αναφέρει ο κ. Τσαμπαλάκης και σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα στάθμευσης εμπρός από ράμπες αναπηρικών αμαξιδίων, μέσα στην πόλη. «Πάντως, ό,τι διαπιστώνεται είτε βεβαιώνεται είτε απομακρύνεται. Αν δηλαδή πρόκειται για κάποιον οδηγό που βρίσκεται κοντά στο σημείο του περιστατικού, τότε αυτός απομακρύνεται με κάποιες συστάσεις.
Εμείς πάντως συστήνουμε στους οδηγούς να τηρούν τους κανόνες και να μην επιβαρύνουν περισσότερο τα άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες. Θα πρέπει να γίνεται απόλυτα σεβαστό ότι υπάρχουν χώροι που προορίζονται για άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα».
Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, υπάρχει μείωση της παραβατικότητας και στις περιπτώσεις κατάληψης των οδηγών όδευσης τυφλών από δίκυκλα, τραπεζοκαθίσματα κ.ο.κ. Η συμπεριφορά πάντως των οδηγών δεν επηρεάζεται
τόσο από τα πρόστιμα ή τις ποινές, αν και η εποπτεία από την Δημοτική Αστυνομία ή την Τροχαία βοηθά στην κατεύθυνση εξάλειψης αυτών των φαινομένων. Τελικά, αυτό που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο είναι η εκπαίδευση και η κουλτούρα που αποκτούν οι οδηγοί, κάτι που, αν κρίνει κανείς από τη μείωση αυτών των παραβάσεων, δείχνει ότι γίνεται όλο και πιο φιλική προς τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των ατόμων με αναπηρία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!