Μειώθηκε και τον Ιούνιο η απασχόληση στη Δράμα

Προφανής η έλλειψη νέων επενδύσεων και σταθερών θέσεων εργασίας στον Νομό

0
1669

Για δεύτερο συνεχή μήνα μειώνεται η απασχόληση στη Δράμα αφού και τον Ιούνιο οι αποχωρήσεις από την εργασία (απολύσεις ή οικειοθελείς αποχωρήσεις) ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις.

Κατά τον μήνα Ιούνιο χάθηκαν 213 θέσεις εργασίας. Ενώ δηλαδή στο ίδιο διάστημα έγιναν 1064 αναγγελίες πρόσληψης, ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν 1277 αποχωρήσεις.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος “Εργάνη” που καταγράφουν τις ροές μισθωτής απασχόλησης, στη Δράμα από τις 1277 αποχωρήσεις, οι 451 περιπτώσεις αφορούσαν αναγγελίες οικειοθελούς αποχώρησης, οι 194 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου και οι 632 λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αντίστροφο όσον αφορά την εικόνα της απασχόλησης ήταν και τον Ιούνιο το κλίμα στην Καβάλα, την Θάσο και τον Έβρο. Στην Θάσο οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 1833, στην Καβάλα κατά 969 και στον Έβρο κατά 148. Μείωση των θέσεων εργασίας τον Ιούνιο είχαν πέραν του Νομού Δράμας, ο Νομός Ροδόπης και ο Νομός Ξάνθης (παρά την θετική εικόνα που εμφάνισαν τον Μάιο οι δυο τελευταίοι Νομοί).
Στην Ξάνθη τον Ιούνιο χάθηκαν 225 θέσεις εργασίας και στην Ροδόπη 475 θέσεις εργασίας. Η Ροδόπη εμφάνισε και το μεγαλύτερο πρόβλημα απώλειας θέσεων εργασίας τον Ιούνιο.

Ποια ήταν η εικόνα τον Μάιο
Η μεγαλύτερη αύξηση των θέσεων εργασίας και τον προηγούμενο μήνα δηλαδή τον Μάιο, καταγράφηκε στην Θάσο, όπου οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 1792, ακολουθούσε η Ξάνθη όπου υπήρξε αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 402, στην συνέχεια η Ροδόπη όπου οι θέσεις εργασίας την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 365, η Καβάλα στην οποία υπήρξε αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 303 και ο Έβρος όπου αυξήθηκαν κατά 193 οι θέσεις εργασίας. Την ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή τον Μάιο, στην Δράμα όχι μόνο δεν υπήρξε αύξηση των θέσεων εργασίας αλλά αντίθετα αυτές μειώθηκαν καθώς ενώ σημειώθηκαν 1164 προσλήψεις ταυτόχρονα καταγράφηκαν και 1174 αποχωρήσεις από την εργασία.
Συνολικά για την επικράτεια, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, “ο Ιούνιος 2019 είναι ο πέμπτος σε σειρά μήνας που παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούνιος 2019, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.419.602 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.123.136, εκ των οποίων οι 654.442 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 468.694 οικειοθελείς αποχωρήσεις.
Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εξαμήνου του έτους 2019 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 296.466 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την δεύτερη υψηλότερη επίδοση πρώτου εξαμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!