Μέρες αιμοδοσίας και προληπτικής ιατρικής στην πλατεία Ελευθερίας

0
5723

Ο «Οδυσσέας» και ο «Ασκληπιός» από το Χαμόγελο του Παιδιού βρίσκονται από χθες στην πόλη μας

Με ικανοποιητική συμμετοχή άρχισε χθες, Δευτέρα 14 Ιουνίου, η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που γίνεται για την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος λόγω της πανδημίας Covid-19. Η δράση διοργανώθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Δήμο Δράμας, το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, τον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Δράμας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ν. Δράμας, την Τοπική Διοίκηση Δράμας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – ΙΡΑ και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Παράλληλα, άρχισε και το δωρεάν πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για παιδιά Δημοτικού που θα υλοποιήσει ο Δήμος Δράμας από τις 14 έως και τις 18 Ιουνίου στην πλατεία Ελευθερίας, σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς.
Για τις δύο αυτές δράσεις εγκαταστάθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας οι δύο κινητές μονάδες από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η κ. Ιωάννα Μακρή, συντονίστρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Βόρεια Ελλάδα είπε ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με τον Δήμο Δράμας και έχει προχωρήσει στη διοργάνωση πολλών δράσεων, έχοντας ήδη μία πολύχρονη συνεργασία. «Βρισκόμαστε για δεύτερη φορά στη Δράμα για δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, από χθες Δευτέρα, που γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη. Σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, βρισκόμαστε στην πλατεία Ελευθερίας με την κινητή μονάδα «Οδυσσέας» καθώς το αίμα που συγκεντρώνεται προορίζεται για την τράπεζα αίματος του Νοσοκομείου της Δράμας. Ήδη οι εθελοντές αιμοδότες έχουν ανταποκριθεί και προσέρχονται με προγραμματισμένα ραντεβού. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται και η κινητή μονάδα «Ασκληπιός» στην οποία καθημερινά θα εξετάζονται δωρεάν τα παιδιά με παιδίατρο τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, με ωτορινολαρυγγολόγο την Πέμπτη και με οδοντίατρο την Παρασκευή, από τις 13.00 μέχρι τις 20.00. Ο Ιατρικός Σύλλογος και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δράμας θα συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια με εθελοντές γιατρούς».
Στη δράση αιμοδοσίας συμμετείχε χθες, Δευτέρα, και σημαντικός αριθμός στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας και μελών της τοπικής διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, οι οποίοι προσήλθαν σταδιακά, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός και συμφόρηση.

Εθελοντές αιμοδότες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας

Μιλώντας στα «Χ» ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Δράμας κ. Μηνάς Σκάρλιος είπε ότι οι αστυνομικοί συμμετέχουν στην αιμοδοσία που διοργανώνεται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να βοηθήσουν στη συγκέντρωση αίματος που θα συγκεντρωθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας για τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής. «Λόγω της πανδημίας, παρατηρείται μείωση στα αποθέματα αίματος, καθώς πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ασθενήσει και κάποιοι δεν μπορούν να δώσουν αίμα. Σε αυτή την κατεύθυνση, προσπαθούμε να ενισχύσουμε την τράπεζα αίματος του Νοσοκομείου Δράμας. Παράλληλα, καλούμε όλους τους Δραμινούς και κάθε πολιτιστικό ή αθλητικό σύλλογο να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία και να ενισχύσουν σε αίμα την τράπεζα αίματος Νοσοκομείου της πόλης. Οι αστυνομικοί, ως εθελοντές αιμοδότες, στηρίζουμε διαχρονικά τον συνάνθρωπό μας και αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι το πράττουμε με αγάπη και με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από πλευράς αστυνομικών κατά τη διάρκεια του διημέρου που διαρκεί η αιμοδοσία, τόσο τις πρωινές όσο και τις απογευματινές ώρες» τόνισε ο κ. Σκάρλιος.

Από αριστερά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Δράμας Μ. Σκάρλιος, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Θ. Καρατζόγλου, η Ι. Μακρή συντονίστρια του “Χαμόγελου του Παιδιού” και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Α. Καπελάκης

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου της Δράμας κ. Θεσσαλονικά Καρατζόγλου, μιλώντας στα «Χ» από το σημείο της αιμοληψίας στην πλατεία Ελευθερίας, ανέφερε: «Γιορτάσαμε τη Δευτέρα την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, στη μνήμη των γενεθλίων του γιατρού Καρλ Λαντστάινερ που ανακάλυψε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα τις ομάδες αίματος και το «ρέζους» για το οποίο τιμήθηκε το 1930 με το Νόμπελ Ιατρικής. Πρέπει να μεταγγίσουμε το μήνυμα σε όλο τον κόσμο, να απομυθοποιήσει τον φόβο για την αιμοδοσία και κυρίως να εξαλείψουμε το φαινόμενο της αμοιβής για αιμοδοσία. Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να περισσέψουν καθώς η αιμοδοσία αφορά μόνο 10 λεπτά από τη ζωή όλων μας. Πρέπει να βοηθούμε τον συνάνθρωπο που πάσχει μιας και οποιοσδήποτε μπορεί να βρεθεί στη θέση του ανθρώπου που χρειάζεται αίμα. Θέλω να ευχαριστήσω την κινητή μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού που πάντα πρωτοπορεί και συμπαρίσταται σε τέτοιου είδους δράσεις, όπως επίσης και το Υπουργείο Υγείας, την ομάδα του προσωπικού από το Νοσοκομείο της Δράμας, τον Δήμο Δράμας, την Περιφέρεια, την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας και την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Δράμας. Το μήνυμα της ημέρας είναι: “Δώσε αίμα, σώζεις μία ζωή”».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινητές μονάδες από το «Χαμόγελο του Παιδιού» μετά τη Δράμα θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ορεστιάδα, όπου θα συμμετέχουν σε ανάλογες δράσεις στις 22 και 23 Ιουνίου. Ήδη δράσεις αυτού του περιεχομένου έχουν προηγηθεί από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Διδυμότειχο, την Κομοτηνή, την Καβάλα και σε πολλές ακόμη πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!