Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας: Εκδήλωση σήμερα Τετάρτη 14 Ιουλίου με θέμα: “Μέριμνα”. Τραπεζούντα, Θεσσαλονίκη, Δράμα

0
3708

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου το Σωματείο “Μέριμνα Ποντίων Κυριών” σε συνεργασία με την “Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας” διοργανώνει κοινή εκδήλωση, στα πλαίσια των ημερών μνήμης “Ελευθέρια” του Δήμου Δράμας με τίτλο ““Μέριμνα”. Τραπεζούντα, Θεσσαλονίκη, Δράμα”. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο θεατράκι “Σωκράτης Δημητριάδης”, Αγία Βαρβάρα – Δράμα, και ώρα 21:00 και περιλαμβάνει αναφορές στα δύο Σωματεία, παρουσίαση του Μουσείου της Μέριμνας Ποντίων Κυριών και προβολή του ντοκιμαντέρ “Κεντώντας τη μνήμη”.
Το Μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών «Κεντώντας τη μνήμη» επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας αρ. 107, σε μουσειολογική επιμέλεια της Καθηγήτριας Α.Π.Θ., κ. Ν. Σκουτέρη – Διδασκάλου, εγκαινιάσθηκε τον Δεκέμβριο του 2005.
Πράγματα, εικόνες και ιστορίες αφηγούνται με συναρπαστικό τρόπο την πορεία ενός Σωματείου, που εδώ και έναν αιώνα, κάνοντας πράξη με κοινωνικούς όρους την καταστατική επωνυμία “Η Μέριμνα” κέντησε κυριολεκτικά και μεταφορικά και την ταυτότητά και την ιστορία του. Αποτελεί μια κιβωτό μνήμης του ποντιακού πολιτισμού, της προσφυγικής εμπειρίας και των γυναικείων κατακτήσεων, θέματα επίκαιρα στη σημερινή δημόσια συζήτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ