Μέσα στο καλοκαίρι το νέο ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο

0
1940

– Σε αναμονή και για το έργο της ανακατασκευής των κερκίδων
– Γ. Καψημάλης στα «Χ»: «Μέσα στην επόμενη περίοδο και εντός του καλοκαιριού θα αρχίσουν τα έργα»

Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου «Αλέκος Φρούσιος», διαβεβαίωσε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, εξηγώντας ότι οι εργασίες θα αρχίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
H υλοποίηση της συγκεκριμένης παρέμβασης που αφορά την αντικατάσταση του ταρτάν στο στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» είναι έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και μέσω της παρέμβασης θα γίνει πλήρης αντικατάσταση του ταρτάν. Οι τυπικές διαδικασίες με τον ανάδοχο εργολάβο έχουν ολοκληρωθεί και με βάση τη συνεργασία που προηγήθηκε μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας και του αναδόχου, τέθηκε χρονοδιάγραμα για την έναρξη υλοποίησης των έργων αλλαγής του ταρτάν, στο πλαίσιο του οποίου αυτές θα αρχίσουν μέσα στο καλοκαίρι.
Είναι γεγονός ότι η συχνή χρήση του παλαιού ταρτάν από τους αθλητές των συλλόγων και άλλους πολίτες που γυμνάζονται στον χώρο οδήγησε αναπόφευκτα στην ανάγκη αντικατάστασής του. Φαίνεται ότι πλέον ήρθε ο καιρός και για την υλοποίηση του έργου. Η έναρξη των εργασιών ορίστηκε για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφού οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την υλοποίησή του προϋποθέτουν και τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το νέο ταρτάν θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο, πολύ πιθανόν τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι το έργο προέβλεπε και την προμήθεια του νέου στρώματος για το αγώνισμα του επί κοντώ.
Σε ό,τι αφορά το έργο των κερκίδων του δημοτικού σταδίου, σημειώνεται ότι δεν αφορά μόνο την κατασκευή νέων κερκίδων, αλλά και τη δημιουργία ενός πολυχώρου εκγύμνασης. Η κατασκευή τους αναμένεται να αλλάξει το προφίλ του δημοτικού σταδίου, όπως και το επίπεδο των δυνατοτήτων του για τη διεξαγωγή των προπονήσεων και την φιλοξενία των αγώνων.
Σχετικά με το θέμα αυτό, υπενθυμίζεται ότι η μελέτη που έγινε με χορηγία του κ. Άρη Θεοδωρίδη αφορά συνολικές παρεμβάσεις της τάξης των 4,7 εκατ. ευρώ περίπου, για τις οποίες αναμένεται χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο οποίο έχει υποβληθεί ο φάκελος του έργου.
H αναγκαιότητα δημιουργίας νέων κερκίδων, εξαιτίας της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι υπάρχουσες αλλά και λόγω των αναγκών των προπονήσεων των αθλητικών συλλόγων, ήταν εμφανής εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η δημόσια συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα πολυδάπανο έργο όπως αυτό, ήταν επίσης πολυετής. Ελπίδα των ανθρώπων του αθλητισμού αλλά και όλων των υπολοίπων είναι επιτέλους αυτή η υπόθεση να έχει αίσιο τέλος, με τη βοήθεια του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
Πάντως, ο Δήμος Δράμας, όπως είπε ο κ. Καψημάλης, προχωρά και σε άλλα έργα που αφορούν τις αθλητικές υποδομές, όπως οι εργασίες συντήρησης και το εξωτερικό βάψιμο των κτηριακών εγκαταστάσεων στο γήπεδο Κραχτίδη. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Δράμας θα προχωρήσει σύντομα στη δημοπράτηση ενός έργου της τάξης του 1,2 εκατ. ευρώ που αφορά εργασίες ανακατασκευής σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του βρίσκονται στα όρια του Δήμου Δράμας, τόσο εντός της πόλης όσο και στις κοινότητες του δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ