Η «καρδιά» του βιβλίου χτυπά και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας

0
3438

– Καταιγισμός τίτλων και πολυάριθμοι εκδοτικοί οίκοι στη διάθεση των επισκεπτών μέχρι την Κυριακή
– Ξεχωρίζουν ποιοτικά οι Δραμινοί συγγραφείς

Ικανοποιητική και με μεγαλύτερη προσέλευση από τις προηγούμενες χρονιές, αν εξαιρέσει κανείς την πρώτη ημέρα, ήταν μέχρι στιγμής η 27η Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνεται στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας με την υποστήριξη του Δήμου Δράμας.
Η παρουσία των επισκεπτών της 27ης Γιορτής Βιβλίου ήταν σημαντική και στις εκδηλώσεις που συνοδεύουν τη διοργάνωση, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η εκπρόσωπος των βιβλιοπωλών κ. Ευρυδίκη Ευθυβούλη.
Η κ. Ευθυβούλη εξήγησε ότι η φετινή διοργάνωση ήταν μία ανάσα για τους βιβλιοπώλες και τους φίλους του βιβλίου, μετά από μία χρονιά κατά την οποία λόγω της πανδημίας υπήρχαν κλειστά καταστήματα και ο κόσμος δεν επισκεπτόταν τα βιβλιοπωλεία.
Στην 27η Γιορτή Βιβλίου της Δράμας, που είναι ανοικτή καθημερινά από τις 19.00 έως τις 23.00, μπορεί να δει κανείς σημαντικό αριθμό εκδόσεων και πολυάριθμους τίτλους βιβλίων, καθώς, μετά τα lockdown και τους περιορισμούς, αυτή τη στιγμή παρατηρείται καταιγισμός νέων τίτλων. Πολύ ενδιαφέρον στη φετινή έκθεση βιβλίου παρουσιάζουν οι Δραμινοί συγγραφείς που εντυπωσιάζουν από πλευράς ποιότητας. Τη δουλειά τους, άλλωστε, προσπαθεί να αναδείξει ακόμα περισσότερο η 27η Γιορτή Βιβλίου μέσα από τις παρουσιάσεις που έχουν προγραμματιστεί, όπως σημειώνει η κ. Ευθυβούλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδικά βιβλία είναι πρώτα στις προτιμήσεις των επισκεπτών της φετινής γιορτής βιβλίου ενώ στη συνέχεια ακολουθούν τα μυθιστορήματα. Ωστόσο, στα εκθετήρια των Δραμινών βιβλιοπωλών ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε αμέτρητους τίτλους βιβλίων και πάρα πολλούς εκδοτικούς οίκους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που συνοδεύουν την έκθεση βιβλίου, πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί «Κυνήγι θησαυρού» και αφήγηση παραμυθιού από τον σύλλογο Αλκυόνη, ενώ στις 20.45 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Δημηρόπουλου με τίτλο «Δράμα… παγωτό με τουλούμπα για…» από τον Θωμά Μαργαρίτη.
Την Παρασκευή 23 Ιουλίου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Φανταστικός γύρος του κόσμου», μιά δράση του Ονειροτεχνείου.
Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 24 Ιουλίου παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Παναγιώτη Δημηρόπουλου «Ο φάρος» δεν θα διεξαχθεί. Ωστόσο, στις 20.45 την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί κανονικά η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ακρίβου «Πότε διάβολος, πότε άγγελος» από τον δάσκαλο Δημήτρη Καζάκη, ενώ στις 20.00 θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου του Λεωνίδα Γαλανόπουλου «ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: των δικών μας η λαλιά την ιστορία μαρτυρά» στον Αρκαδικό Δράμας.
Την Κυριακή 25 Ιουλίου στις 20.30 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίνας Μελίδου «Κυψέλη ο νους» από την ποιήτρια και πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (ΣΦΓΤ) Δράμας κ. Πολύνα Γ. Μπανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ