Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αντιπεριφέρειας Δράμας, από την Παρασκευή 2 Ιουλίου επαναλειτουργεί το Τελωνείο Εξοχής

0
2902

Με αίσθημα χαράς και ικανοποίησης, η Αντιπεριφέρεια Δράμας και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσαν με δημόσια ανακοίνωση ότι από την Παρασκευή 2 Ιουλίου, τέθηκε σε επαναλειτουργία το Τελωνείο Εξοχής όσον αφορά τη διέλευση των πολιτών και ΙΧ αυτοκινήτων, σε 24 ώρη βάση και με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτόκολλων και μέτρων προστασίας, για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η επαναλειτουργία του Τελωνείου έλαβε χώρα από τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές ύστερα από την άσκηση πίεσης από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας Δράμας, μετά την από 17-06-2021 κοινή συνάντηση αυτοδιοικητικών φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Περιφέρειας του Μπλαγκόεβγκραντ που συγκλήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου και υπό τον συντονισμό του.
Μετά από τη σύσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης απέστειλε την με αριθ. πρωτ. 160554/328/22-06-2021 επιστολή-υπόμνημα, όπως και εξουσιοδοτήθηκε από την ως άνω σύσκεψη, προς τις αρμόδιες κρατικές αρχές (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών), υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή των δεδομένων διέλευσης όλων των πολιτών της Ε.Ε. και από τον συνοριακό σταθμό της Εξοχής που βρίσκεται στην Π.Ε Δράμας και επισημαίνοντας το οικονομικό όφελος για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας από τον χερσαίο τουρισμό από τις Βαλκανικές Χώρες».
Για το άνοιγμα του Τελωνείου Εξοχής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος  Παπαδόπουλος δήλωσε ότι: «Εργαζόμαστε καθημερινά με έργα και με πράξεις, με κατάλληλες και συντονισμένες ενέργειες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που καθημερινά παρουσιάζονται. Με τις κατάλληλες, άμεσες παρεμβάσεις, αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που προκύπτουν από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η οικονομική ζωή και η υγειονομική κρίση να επιφέρει τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής μας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που προήλθε από τις συντονισμένες ενέργειές μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!