Μετά φόβου… ιού διεξήχθη η λαϊκή αγορά

0
2429

Λιγότεροι οι επισκέπτες – Με μέτρα προστασίας οι πωλητές

Με φόντο την διασπορά του νέου κορωνοϊού στην χώρα και με τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έθεσε η πολιτεία, σύμφωνα με το Δήμο Δράμας, πραγματοποιήθηκε χθες η λαϊκή αγορά στη Δράμα. Η προσέλευση των καταναλωτών ήταν σαφώς μικρότερη από άλλες εβδομάδες και η ελάχιστη απόσταση των δυο μέτρων από πάγκο σε πάγκο τηρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις. Οι παραγωγοί είχαν τοποθετήσει τους πάγκους τους σε πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, ως όφειλαν.

Ο μεγάλος συνωστισμός θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποφεύχθηκε, ωστόσο σε κάποιες στιγμές υπήρχε συρροή καταναλωτών σε ορισμένους πάγκους παραγωγών, γεγονός που προφανώς δύσκολα θα μπορούσε να ελεγχθεί. Θυμίζουμε ότι τόσο χθες όσο και τις προηγούμενες ημέρες ήταν μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που εξέφραζε την αντίθεσή του με την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς, υπό τον φόβο της διασποράς του ιού που θα μπορούσε να προκαλέσει.
Η οριστική και τυπική απόφαση για την διεξαγωγή της λήφθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης όταν και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Δράμας η σχετική εγκύκλιος της πολιτείας. Ουσιαστικά η απόφαση είχε ληφθεί νωρίτερα, καθώς ο Δήμος Δράμας ήταν γνώστης του περιεχομένου της εγκυκλίου από το πρωί της ίδιας ημέρας.
Ο κ. Γιάννης Εφραιμίδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ σχετικά με την απόφαση να λειτουργήσει τελικά η λαϊκή αγορά της Πέμπτης. «Ο Δήμος έδωσε οδηγίες προς τους μικροπωλητές, αλλά και προς όλες τις κατευθύνσεις, για τον τρόπο που θα πρέπει να εκτεθούν τα προϊόντα και ενημέρωσε ότι δεν θα πρέπει να λειτουργήσει το εμπορικό τμήμα της λαϊκής. Σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας δεν συμμετείχαν στην λαϊκή αγορά πωλητές των οποίων τα προϊόντα δεν ήταν τρόφιμα.»
Ο κ. Εφραιμίδης επισκέφθηκε τον χώρο της λαϊκής αγοράς, αρκετές φορές χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ελεγχθεί εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. «Δεν διαπιστώσαμε κάποια παραβίαση των μέτρων. Όλα ήταν ομαλά. Οι πωλητές είχαν γνώση για τον τρόπο που πρέπει να εκτεθούν τα προϊόντα τους. Τηρήθηκαν οι αποστάσεις μεταξύ των πάγκων και εφαρμόστηκαν τα μέτρα προστασίας για τους ίδιους τους πωλητές» δήλωσε, τονίζοντας ότι και οι επισκέπτες τηρούσαν τις αποστάσεις και προμηθευόταν τα προϊόντα με την σειρά. Στους καταναλωτές και στους πωλητές της λαϊκής αγοράς μοιράστηκε ενημερωτικό έντυπο προκειμένου την ερχόμενη Πέμπτη, όλοι να έχουν πλήρη γνώση των νέων κανόνων με τους οποίους θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά.
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η προσέλευση στην λαϊκή αγορά ήταν ελεγχόμενη, ο κ. Εφραιμίδης απάντησε πως υπήρχε η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας με την εντολή να αποτρέψει φαινόμενα συνωστισμού εάν προέκυπταν, κάτι που τελικώς δεν χρειάστηκε.
Τέλος, σημείωσε ότι εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, δεν υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού και όλοι δείξουν ευαισθησία και υπευθυνότητα δεν υπάρχει ζήτημα ματαίωσης της λαϊκής αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!