Μετά την απομάκρυνση αποφασίστηκε προχθές και η διαγραφή των ανεμβολίαστων παιδιών

0
2621

Στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Δράμας

Την οριστική διαγραφή των ανεμβολίαστων νηπίων από την δύναμη των Παιδικών Σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. με βάση την διαπίστωση ότι δεν υπήρξε συμμόρφωση στις επανειλημμένες υποδείξεις της συμβεβλημένης παιδιάτρου και ότι οι γονείς δεν προτίθενται να ξεκινήσουν το πρόγραμμα των εμβολιασμών, το οποίο θεωρείται απαραίτητο προκειμένου να διασφαλισθεί η υγεία των υπόλοιπων φιλοξενούμενων νηπίων, αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας σε προχθεσινή συνεδρίασή του. Πρόκειται για διαγραφές που έγιναν σε τρεις Παιδικούς Σταθμούς και ένα Βρεφονηπιακό Σταθμό του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας.

Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου κ. Αν. Δερματίδης, έκανε γνωστό στην διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου ότι ύστερα από την απόφαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας στις 25 Νοεμβρίου του 2019, που περιελάμβανε την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων νηπίων-βρεφών από τους χώρους των Παιδικών Σταθμών με στόχο να προστατευτεί η υγεία των άλλων παιδιών και παρότι έγιναν συστάσεις για συμμόρφωση και εμβολιασμό των παιδιών προς τους γονείς τόσο από την συμβεβλημένη με το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδίατρο, κα Σαρόγλου όσο και από το ίδιο το Νομικό Πρόσωπο δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Δηλαδή η προσπάθεια να πειστούν οι γονείς δεν ευοδώθηκε. Το Ν.Π.Δ.Δ. που είναι υποχρεωμένο να λειτουργεί με βάση τον Κανονισμό Λειτουργίας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών και με στόχο να διασφαλιστεί η υγεία των υπόλοιπων παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτές τις δομές θα πρέπει να λάβει απόφαση για την άμεση διαγραφή των ανεμβολίαστων παιδιών. Η θέση του κ. Δερματίδη υιοθετήθηκε ομόφωνα και έτσι το ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας αποφάσισε ομόφωνα μετά την απομάκρυνση να γίνει διαγραφή των ανεμβολίαστων παιδιών.
Όπως είχε δηλώσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας, κ. Ανέστης Δερματίδης, για όσα προηγήθηκαν της απομάκρυνσης των παιδιών (και πλέον της διαγραφής τους) “Η παιδίατρος κατά τις επισκέψεις της στους Παιδικούς Σταθμούς και κατά τον έλεγχο των παιδιών ενημέρωσε τους γονείς όσων παιδιών ήταν ανεμβολίαστα ή μερικώς εμβολιασμένα.
Αυτό έγινε και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ωστόσο δεν έγινε καμία κίνηση από τους γονείς των ανεμβολίαστων παιδιών προκειμένου αυτά να εμβολιαστούν. Δυστυχώς υπάρχει το γνωστό αντιεμβολιαστικό κίνημα όπως το ονομάζουμε το οποίο φαντάζομαι ότι σε ένα βαθμό επηρέασε κάποιους γονείς για τον μη εμβολιασμό των παιδιών τους. Συμβολή σε αυτό έχει και η παραπληροφόρηση που υπάρχει σήμερα σε έκταση λόγω του διαδικτύου μέσω του οποίου έχει αναπτυχθεί μια τάση ενάντια στον εμβολιασμό των παιδιών. Πολλές φορές δυστυχώς οι γονείς λόγω αυτών των πληροφοριών δεν ακούν τους γιατρούς και παίρνουν επώδυνες αποφάσεις για τα παιδιά τους. Θέλω πάντως να πώ –είχε εξηγήσει ο κ. Δερματίδης– ότι αυτό που θέλουμε ως ΔΣ του Νομικού Προσώπου είναι πρώτιστα να διαφυλάξουμε την υγεία των παιδιών. Αυτό είναι το μέλημά μας. Δεν τίθεται για εμένα προσωπικά καμία δεύτερη σκέψη για ενδεχόμενο πολιτικό κόστος από αυτές τις αποφάσεις. Προέχει η προστασία και η ασφάλεια των παιδιών. Για το θέμα μιλήσαμε και με τον αντιπρόεδρο του Νομικού προσώπου κ. Αχιλλέα Παπαδόπουλο. Ο ίδιος ως γιατρός, όπως και η Νίκη η Σαραλιώτου, επίσης γιατρός, μας βοήθησαν να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ