Μετονομάστηκε από τη Γεν. Συνέλευση η δημοτική παράταξη Project

0
2731

– Αποφασίστηκε διεύρυνση της παράταξης και συνεργασίες με στόχο τη νίκη στις επικείμενες δημοτικές εκλογές
– «Την προηγούμενη φορά φθάσαμε ένα βήμα από το να κερδίσουμε τις εκλογές, τώρα πιστεύουμε ότι θα τις κερδίσουμε» δήλωσε στα «Χ» o Aλέξανδρος Τσιαμπούσης

Η Δημοτική Παράταξη «Project Δράμα 2020» που πλέον από την Κυριακή ονομάζεται «Project για τη Δράμα» πραγματοποίησε στις 7 Νοεμβρίου την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της παράταξης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας.
Τα θέματα της συνέλευσης ήταν: ο απολογισμός της θητείας της απερχόμενης Συντονιστικής Επιτροπής, οι τροποποιήσεις του κανονισμού λειτουργίας της παράταξης, η αλλαγή ονόματος της παράταξης, η ενημέρωση πεπραγμένων αναφορικά με το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου και ο σχεδιασμός δράσεων της παράταξης για το επόμενο διάστημα και τις εκλογές για την ανάδειξη νέας Συντονιστικής Επιτροπής.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, η νέα Συντονιστική Επιτροπή που αναδείχθηκε μέσα από αρχαιρεσίες και θα συνέλθει σε σώμα αυτές τις ημέρες απαρτίζουν οι: Θεοδώρα Κατρανίτσα, Μαρία Βαμβακίδου, Νίκος Αβραμίδης, Μάκης Καραγιαννίδης και Κώστας Δεβρίκης. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος της παράταξης, είναι θέμα που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση και η νέα ονομασία είναι «Project για τη Δράμα». Παράλληλα έγινε ο απολογισμός των δυο ετών της απελθούσα Συντονιστικής Επιτροπής από τον πρόεδρο κ. Σταύρο Κουρσακλή και η αποτύπωση της παρούσας κατάστασης από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση.
Ο κ. Τσιαμπούσης είπε ότι κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων χρόνων έχει αντιληφθεί ότι η συμπολίτευση και η μείζονα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου κινούνται απέναντι στην παράταξη Project και ότι πιο πολύ ασχολούνται με αυτό, παρά με την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Δράμας.
Ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση να γίνει διεύρυνση της παράταξης τόσο σε επίπεδο κεντρικού ψηφοδελτίου όσο και στις κοινότητες όπου πλέον είναι υποχρεωτικό. Ειδικότερα για το θέμα των συνεργασιών η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης κ. Τσιαμπούση ήταν ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχει συνεργασία με δυο παρατάξεις (Δημοτική Αρχή και Μείζονα Αντιπολίτευση) που έχουν διοικήσει τον Δήμο Δράμας και έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, αλλά ότι μπορεί προφανώς να υπάρξει συνεργασία με πρόσωπα αυτών των παρατάξεων, πλην εκείνων που ανήκουν στις ηγετικές ομάδες.
Παράλληλα, έγινε πρόσκληση στις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και σε εκείνες που ακούγεται ότι θέλουν να δημιουργηθούν, προκειμένου με όχημα το Project να δημιουργηθεί μια ομάδα, μια παράταξη συνεργασίας, που θα μπορέσει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές αξιοποιώντας τη δυναμική που εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές από το Project.
Στη Γενική Συνέλευση διαπιστώθηκε ότι «Στην παρούσα δημοτική περίοδο η παρουσία της παράταξης είναι πολύ πιο ισχυρή με 8 δημοτικούς συμβούλους, τηρώντας υπεύθυνη στάση και ψηφίζοντας τα θέματα που συμφωνεί αλλά και καταψηφίζοντας αυτά που διαφωνεί. Διαπιστώθηκε επίσης ότι λόγω και της πανδημίας δεν στάθηκε εφικτό η παράταξη να βρεθεί όσο θα ήθελε δίπλα στους δημότες, συνομιλώντας μαζί τους, αλλά και ότι πλέον έχοντας περάσει τα μισά της δημοτικής περιόδου εισέρχεται πλέον σε τροχιά προεκλογικής ετοιμότητας».
«Την προηγούμενη φορά φθάσαμε ένα βήμα από το να κερδίσουμε τις εκλογές, τώρα πιστεύουμε ότι θα τις κερδίσουμε γιατί θεωρούμε ότι ο κόσμος που έκανε ένα βήμα το 2019 θα ολοκληρώσει αυτή την πορεία μέσα από την τάση που δημιουργήθηκε και με βάση την επιθυμία για αλλαγή της κατάστασης στον Δήμο Δράμας» δήλωσε αργότερα στα «Χ» ο επικεφαλής της παράταξης κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!