Νέα απορριμματοφόρα στον Δήμο Δοξάτου

0
17754

Θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση στον τομέα της αποκομιδής, δηλώνει στα «Χ» ο νέος Αντιδήμαρχος του Δήμου Δοξάτου Γιάννης Κιτσουκάκης

Στη διαδικασία έκδοσης πινακίδων των νέων απορριμματοφόρων που έχει παραλάβει είναι ο Δήμος Δοξάτου με στόχο να τα θέσει στην υπηρεσία τού τομέα καθαριότητας και να μειώσει τα ζητήματα που είχαν παρουσιαστεί στην αποκομιδή.
Ο κ. Γιάννης Κιτσουκάκης, που ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα Αντιδημάρχου, με αρμοδιότητες και στον τομέα της καθαριότητας, δηλώνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι πρόκειται για ένα όχημα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Δοξάτου από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, όπως και ένα δεύτερο όχημα που δωρίστηκε στον Δήμο Δοξάτου από τον TAP το οποίο μάλιστα είναι και πλυντήριο κάδων.
Τα δυο οχήματα θα τεθούν σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες βελτιώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τα προβλήματα στην αποκομιδή, όπως τονίζει ο κ. Κιτσουκάκης.
«Τα νέα οχήματα θα μας δώσουν ανάσα καθώς θα μπορέσουμε και να συντηρήσουμε τα παλιότερα αυτοκίνητα που υπήρχαν στον όρχο του Δήμου Δοξάτου. Κατά συνέπεια θα μπορούν να βγαίνουν για αποκομιδή τρία πληρώματα ταυτόχρονα και οι συνθήκες στον τομέα της αποκομιδής θα βελτιωθούν κατά πολύ» εξηγεί ο νέος Αντιδήμαρχος.

Ο Δήμος Δοξάτου είχε γνωστοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες ότι έχοντας να αντιμετωπίσει
το τεράστιο πρόβλημα αποκομιδής των σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων υλικών, κάτι που τους καλοκαιρινούς μήνες ταλαιπώρησε ιδιαίτερα τους πολίτες, προέβη στις απαραίτητες
ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος και διευκρίνισε:
«Επειδή το πρόβλημα εντοπίστηκε στην παλαιότητα του στόλου και στις συχνές βλάβες που παρουσιάζουν τα απορριμματοφόρα, με συντονισμένες προσπάθειες των Υπηρεσιών του Δήμου κατορθώσαμε να προμηθευτούμε δύο καινούργια και το ένα μάλιστα με δυνατότητα πλύσης των κάδων. Το ένα απορριμματοφόρο αποκτήθηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών και το δεύτερο απορριμματοφόρο είναι δωρεά της εταιρείας «Trans Adriatic Pipeline AG» – με το διακριτικό τίτλο «TAP AG» – στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Επένδυσης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τη συμφωνία με τον ΤΑΡ την πραγματοποιήσαμε όταν ήδη είχαν ολοκληρωθεί τα έργα για τον αγωγό ΤΑΡ και είχαν αποχωρήσει από τον Δήμο μας, δηλώνοντας ότι δεν συμπεριέλαβαν τον Δήμο Δοξάτου στους ωφελούμενους Δήμους λόγω άρνησης της προηγούμενης Διοίκησης να συνεργασθεί μαζί τους.
Με τις επίπονες προσπάθειες του προϊσταμένου του Τμήματος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Γιώργου Γκαρμπούνη ήδη το ένα απορριμματοφόρο μπαίνει σε κυκλοφορία και γρήγορα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε και το δεύτερο να τεθεί σε κυκλοφορία. Τα οχήματα αυτά που είναι σύγχρονα, ασφαλέστερα και θα εκσυγχρονίσουν την υπηρεσία του νευραλγικού τομέα της καθαριότητας, έρχονται να προστεθούν στις προσπάθειες των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Η προσπάθεια μας για την ομαλή και άρτια αποκομιδή των απορριμμάτων είναι συνεχής. Στόχος μας πάντα ένας καθαρός Δήμος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ