Μια ποδηλατική διαδρομή που ενώνει 5 δήμους από τη Δράμα και την Καβάλα

1
2190

Στις 15 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί φέτος το Brevet Φιλίππων


Η διεθνής εκδήλωση ποδηλατικού τουρισμού, που διεξάγεται σύμφωνα με το πιστοποιημένο διεθνές πρότυπο BREVET 200 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου των Φιλίππων, στις 15 Οκτωβρίου με τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η ποδηλατική διαδρομή δεν αποτελεί αθλητική εκδήλωση αλλά αφορά στην διάσχιση περίπου 200 χλμ, μέσα από είκοσι τοπικούς οικισμούς και πέντε διαφορετικούς δήμους (Δήμος Καβάλας, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Παγγαίου) με σκοπό την περιήγηση και τον ποδηλατικό τουρισμό. Στόχος είναι να περιηγηθούν οι συμμετέχοντες στην διαδρομή και να τερματίσουν.
Η πορεία της διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων και της Αμφίπολης. Η ποδηλατική διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει την ευρύτερη περιοχή του Πάρκου των Φιλίππων, όπου έγινε η ιστορική Μάχη των Φιλίππων (42 π.Χ.).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάχη των Φιλίππων έγινε στις 23 Οκτωβρίου, το 42 π.Χ.. και είναι γεγονός παγκοσμίου φήμης, που οριοθετεί την μετάβαση από την Δημοκρατία στην Ολιγαρχία και έχει επηρεάσει την ιστορία όλου του δυτικού κόσμου, από τότε μέχρι σήμερα. Ανάμεσα στα βουνά του Παγγαίου, του Φαλακρού και του Μενοικίου, εκεί όπου παλιά υπήρχε η λίμνη Πρασιάδα, σήμερα βρίσκεται ο εύφορος κάμπος των Φιλίππων, μοναδικός στο είδος του, ο οποίος φιλοξένησε ανά τους αιώνες τους ανθρώπους και τις δραστηριότητές τους, αυτές που γράφτηκαν στην ιστορία και κάνουν τον τόπο ξεχωριστό. Η ένταξη του ιστορικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCΟ, αποτελεί σημαντικό βήμα στην αναγνώριση της σπουδαιότητας της ευρύτερης περιοχής και δίνει τη δυνατότητα για παραπέρα ανάδειξη και αξιοποίηση της στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης της.
Στη διάρκεια της διοργάνωσης του Brevet Φιλίππων, οι ποδηλάτες θα δουν από κοντά τα μνημεία του Πάρκου Φιλίππων, τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης. Παράλληλα θα γνωρίσουν τους κατοίκους όλων των οικισμών από όπου θα περάσουν. Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece, ενώ διεξάγεται υπό την αιδίδα του ΕΟΤ.

Το μήκος της διαδρομής είναι 210 χιλιόμετρα και αυτή περνά από τους εξής χώρους: Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων – Λυδία – Καλαμπάκι – Φτελιά – Μικροχώρι – Δράμα – Κοκκινόγεια – Αγγίτης – Γραμμένη – Χαριτωμένη – Καλή Βρύση – Καλλιθέα – Περιχώρα – Αγιοχώρι – Αλιστράτη – Μεσορράχη – Νέα Μεσολακκιά – Λέων Αμφίπολης – Αμφίπολη – Νέα Μεσολακκιά – Παλαιοκώμη – Μικρό Σούλι – Ροδολίβος – Πρώτη – Αντιφίλιπποι – Ελευθερούπολη – Κοκκινόχωμα – Σταυρός – Αμυγδαλεώνας – Κρηνίδες – Τερματισμός.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ