Μια πολύ αξιόλογη φωτογραφική έκθεση από την φωτογραφική ομάδα «ΕΦΟΔΟΣ»

0
2297

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην «Ανάπλαση»


Η φωτογραφική ομάδα Δράμας ΕΦΟΔΟΣ παρουσιάζει από το Σάββατο 4 Ιουνίου την έκθεση φωτογραφίας των μελών της με τίτλο «PCR – Photographic Chain Reaction» στο χώρο της «Ανάπλασης» (στα γήπεδα τένις). Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου.
Μετά από δύο και πλέον χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, η ΕΦΟΔΟΣ ξαναδίνει δυναμικά το «παρών» στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας, με φωτογραφίες δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας και έχουν ως θέμα την υγειονομική κρίση. Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την έκθεση από την πρώτη ημέρα και παρά την αστάθεια του καιρού, δεν ήταν λίγοι όσοι βρέθηκαν στον χώρο της “Ανάπλασης” προκειμένου να δουν από κοντά τα έργα των μελών της Δραμινής Φωτογραφικής Ομάδας που συστάθηκε το 2010 και από τότε έχει συνεχή παρουσία στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης.

Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η κα Μελίνα Χατζηαθανασιάδου, πρόεδρος της Φωτογραφικής Ομάδας «ΕΦΟΔΟΣ», είπε ότι η έκθεση είναι η πρώτη παρουσία του ομίλου, μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας, στη διάρκεια των οποίων δεν έγινε καμία έκθεση. Είναι όπως είπε, μια έκθεση που περιλαμβάνει και άλλες δραστηριότητες, όπως ο χορός αλλά και δυο μουσικές βραδιές… «Το θέμα της έκθεσης είναι ο κορωνοϊός και η εποχή του PCR, αποτυπωμένη σε φωτογραφίες ανάλογα με τη ματιά του κάθε φωτογράφου. Ο επισκέπτης της έκθεσης μέσα από τις φωτογραφίες μπορεί να δει την αισιοδοξία και άλλες φορές την απαιδιοδοξία, αλλά και πολύ δημιουργικότητα. Η έκθεση πέραν των άλλων είναι και μια επανεκκίνηση. Ένα μήνυμα ότι περάσαμε αυτό το κομμάτι και πάμε στο επόμενο. Έπρεπε όμως να δείξουμε την περίοδο της πανδημίας. Ήταν κάτι που το ζήσαμε. Ήταν μέρος της ζωής μας…».

Στην έκθεση συμμετέχουν 17 φωτογράφοι από τη Δράμα, μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας «ΕΦΟΔΟΣ» αλλά η ομάδα ευελπιστεί να γίνουν 117, όπως λέει χαρακτηριστικά η κα Χατζηαθανασιάδου, ανακοινώνοντας ότι θα ακολουθήσουν από την “ΕΦΟΔΟ” και μαθήματα φωτογραφίας για νέα μέλη, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. “Θα προχωρήσουμε σε δραστηριότητες και σεμινάρια. Στόχος είναι να αρχίσει και πάλι η ομάδα να κινείται λίγο περισσότερο” τονίζει χαρακτηριστικά.

Στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Περιφεριακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου ο οποίος μιλώντας στα “Χ” είπε ότι η “ΕΦΟΔΟΣ” είναι μια ιδιαίτερα δραστήρια ομάδα, που έχει δώσει κατά καιρούς λαμπρά δείγματα γραφής… “Σήμερα έρχεται να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές της, με αυτή την υπέροχη έκθεση που μας θυμίζει τι περάσαμε όλοι κατά τα δυο χρόνια της πανδημίας. Πόσο άλλαξε η ζωή μας και πόσο οι συνήθειές μας προσαρμόστηκαν στα δεδομένα του covid και μας ωθεί να ευχηθούμε όλοι να μην ξαναζήσουμε σκηνές σαν αυτές που απεικονίζονται στις φωτογραφίες και οι οποίες έχουν να κάνουν με την πανδημία. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αγκαλιάζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Θα προσπαθήσουμε να τις στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Τόσο αυτή όσο και τις υπόλοιπες δράσεις που παράγουν ένα τόσο πλούσιο πολιτιστικό προϊόν. Βλέπουμε ότι καθώς επανερχόμαστε στην κανονικότητα, η Δράμα και οι Δραμινοί έχουν να δείξουν πολύ σπουδαία δείγματα γραφής, όσον αφορά στην παραγωγή του πολιτιστικού προϊόντος…”.
Από την πλευρά του και ο Αντιδήμαρχος Πολτιισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, σημείωσε μιλώντας στα “Χ” ότι: “Tο θέμα της φωτογραφικής έκθεσης μας απασχόλησε τα προηγούμενα χρόνια και ελπίσουμε να μην μας απασχολήσει, τουλάχιστον τόσο έντονα, στο μέλλον. Η έκθεση είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Η ΕΦΟΔΟΣ, έχει δείξει ότι παρέχει ένα σπουδαίο πολιτιστικό προϊόν για την πόλη σε έναν τομέα, ο οποίος εμφανίζει ιδιαίτερη άνθιση, έχοντας υπ’ όψη και τον καινούργιο χώρο που δημιουργείται από την ΚΥΚΛΩΨ και θα έχει αντικείμενο την φωτογραφία. Εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση. Ο Δήμος Δράμας και το τμήμα Πολιτισμού θα είναι δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες, για να τις στηρίξει και να εμβαθύνει σε αυτές. Καλώ όλους τους συμπολίτες να επισκεφθούν την έκθεση”.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά δίπλα στα γήπεδα του τένις από τις 19.00 έως τις 22.30 και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου. Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Καραμπετάκης Νίκος, Κασαπίδης Γιώργος, Καψιμάνη Ευαγγελία, Κλαζίδου Μαρία, Κοβλακάς Βασίλης, Κοσκερίδου Μύρα, Κυριακίδης Λευτέρης, Λεμπιδάκης Κώστας, Μιχαηλίδης Γιώργος, Μιχαηλίδης Κυριάκος, Μποντρουά Σοφία, Παναγιωτίδης Γιάννης, Παναγιώτου Γιάννης, Σιρόπλη Γαρυφαλλιά Τσακαλoφίδου Μαρία, Χατζηαθανασιάδου Μελίνα και Χριστοπούλου Βάγια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ