Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση από το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στην Προσοτσάνη

0
321

Σ. Χατζηνικολάου στα «Χ»: «Το συμπέρασμα είναι ότι το νόημα της ζωής το έχουμε μέσα μας. Να μην ψάχνουμε καμία αυθεντία να μας το πει»


 

Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ομιλήτρια τη Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου, επικεφαλής του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. (Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος) σύμβουλο εκπαίδευσης Π.Ε. και διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τίτλο: «Έχεις βρει το Νόημα της Ζωής σου;».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Προσοτσάνης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας την Κυριακή 30 Απριλίου στις 11.30 π.μ.. ύστερα από σχετική πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Προσοτσάνης, κας Ελένης Ακριτίδου.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η κ. Σοφία Χατζηνικολάου, υπεύθυνη του Κ.Ι.Ε.Π.Ε είπε ότι: «Στην διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μια προσπάθεια να απαντηθεί το ερώτημα «αν έχουμε βρει το νόημα της ζωής» και ποιο είναι το βαθύτερο νόημά της, γιατί πολλές φορές καταλήγουμε σε ένα σκοπό και αυτός ο σκοπός αλλάζει και παίρνει άλλη μορφή από τις καταστάσεις και τις διαφορετικές συνθήκες. Προσπαθούμε λοιπόν οι άνθρωποι να δουλέψουμε έναν σκοπό, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς τη ζωή αναπτύσσοντας κοινωνικές δεξιότητες όπως η ψυχική ανθεκτικότητα. Το θέμα είναι ότι ο βασικότερος λόγος για να σχεδιάσουμε το νόημα της ζωής μας είναι να συνειδητοποιήσουμε γιατί υπάρχουμε, ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας. Να συνειδητοποιήσουμε την δική μας πραγματικότητα και τη δική μας αλήθεια και όχι αυτό που μας λένε οι άλλοι. Γιατί συνήθως μπαίνουμε σε αυτό το καλούπι του τι λένε οι άλλοι και προχωράμε σε νοήματα ζωής που φτιάχνουν οι άλλοι για εμάς και που φυσικά μας γεμίζουν κενά και αδιέξοδα. Το συμπέρασμα είναι ότι το νόημα της ζωής το έχουμε μέσα μας. Να μην ψάχνουμε καμία αυθεντία να μας το πει. Οι ειδικοί και οι τεχνικές και οι δρόμοι όλοι αποτελούν απλά φάρους για να μπορέσουμε να βρούμε το δικό μας μοναδικό δρόμο».
Όπως είπε στα «Χ» η κα Χατζηνικολάου απαντώντας στο ερώτημα τι κέρδισαν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, είπε ότι: «Καταρχάς σκέφτηκαν πιο σφαιρικά και πιο ανθρώπινα σε σχέση με το νόημα της ζωής μέσα από δυο θεραπευτικές κοινωνικές ιστορίες που αναλύσαμε. Μπορεί κάποιοι και μέσα και από τις προσωπικές τους ιστορίες να διαπίστωσαν και δικά τους λάθη. Κατάλαβαν ότι είναι δύσκολο να φθάσουμε στο νόημα της ζωής γιατί αυτό εξαρτάται από τις προσδοκίες μας και πρέπει να δούμε αν αυτές είναι ιδανικές ή όχι…».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της πολύ ενδιαφέρουσας αυτής εκδήλωσης ακολούθησε μία διαδραστική συζήτηση με το κοινό και τις προσωπικές εμπειρίες των ακροατών, ενώ συζητήθηκαν απορίες και προβληματισμοί.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο κ. Γιώργος Αναστασίου Μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Π.Ε και Εκπαιδευτής Ενηλίκων καθώς και ο κ. Δημήτριος Κωνσταντινίδης Συντονιστής, Συνεργάτης και Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. Την εκδήλωση συντόνιζε η Συντονίστρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Δήμου Προσοτσάνης, κα Αστερίου- Καβάζη Κατερίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!