Μιχάλης Μλεκάνης στα «Χ»: Άλλες στάσεις παρήγγειλε και άλλες τελικά παρέλαβε ο Δήμος Δράμας

0
1176

«Οι στάσεις έπρεπε να μην είναι με πλεξιγκλάς, αλλά με αντιβανδαλιστικό γυαλί 12 χιλιοστών»


 

Νέες στάσεις αστικών λεωφορείων αλλά με άλλες τεχνικές προδιαγραφές από αυτές που προέβλεπε ο διαγωνισμός, παραδόθηκαν και άρχισαν να τοποθετούνται στον Δήμο Δράμας, όπως αναφέρει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Μιχάλης Μλεκάνης, σημειώνοντας ότι η προμήθεια των νέων στάσεων που αντικαθιστούν τις παλιότερες είναι έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Μιχάλης Μλεκάνης: «Το έγγραφο τεχνικών προδιαγραφών προβλέπει πώς θα πρέπει να είναι οι στάσεις. Το χρώμα προσδιορίζεται με κωδικό. Ο κωδικός αντιστοιχεί στο πράσινο χρώμα. Οι μηχανικοί του Δήμου Δράμας οι οποίοι θα παραλάβουν την προμήθεια των στάσεων έρχονται στη δύσκολη θέση, να μην μπορούν να την παραλάβουν επειδή υπάρχουν καταφανείς διαφορές από τις τεχνικές προδιαγραφές.
Οι στάσεις έπρεπε να είναι χρώματος πράσινου και να μην είναι με πλεξιγκλάς, αλλά με αντιβανδαλιστικό γυαλί 12 χιλιοστών. Επίσης έπρεπε οι θέσεις καθημένων να μην είναι παγκάκι τριών θέσεων αλλά να είναι τρεις διακριτές θέσεις. Αυτά ορίζονται στις τεχνικές περιγραφές αλλά ο καθένας διαπιστώνει ότι δεν είναι έτσι. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι διακόπηκε πλέον η τοποθέτηση των νέων στάσεων και αναζητείται το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να βγάλει τους υπαλλήλους του δήμου από αυτό το αδιέξοδο διότι θα πρέπει να υπογράψουν την παραλαβή προμηθειών που είναι διαφορετικές από τις προδιαγραφές. Αυτό όμως είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Το ίδιο συμβαίνει για παράδειγμα στα έργα της ανάπλασης στην 19ης Μαΐου, όπου εντοπίζονται τεχνικά προβλήματα και παρεμβάσεις εκτός τεχνικών προδιαγραφών. Δεν είναι δυνατόν με τα χρήματα των φορολογουμένων ή του ΕΣΠΑ να γίνεται παραλαβή έργων που δεν πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές. Στην περιοχή της ανάπλασης αποφάσισαν να κόψουν ορισμένα δέντρα τα οποία όμως προβλέπεται να διατηρηθούν στην μελέτη που υπάρχει ενώ προβλέπεται και η φύτευση και άλλων δέντρων».
Η προμήθεια των νέων στάσεων που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έγινε μέσω διαγωνισμού και με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές, οι οποίες όμως σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Μλεκάνης, δεν τηρήθηκαν. Με το προτεινόμενο αντικείμενο προμήθειας προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση 13 νέων στεγάστρων αναμονής επιβατών για τις αστικές συγκοινωνίες του Δήμου Δράμας. Συγκεκριμένα προτείνονται 7 στέγαστρα του τύπου Α, 5 στέγαστρα του τύπου Β και 1 στέγαστρο τύπου Γ όπως προδιαγράφονται στις τεχνικές τους λεπτομέρειες από την πρόσκληση. Ο συνολικός προϋπολογισμός προβλεπόταν στο ποσόν των 48.500 ευρώ. Οι στάσεις στις οποίες θα τοποθετηθούν τα στέγαστρα ανήκουν όλες σε εγκεκριμένες γραμμές αστικής συγκοινωνίας και σε όσες από αυτές υπάρχουν παλαιότερα στέγαστρα αυτά προβλέπεται να αποξηλωθούν για τοποθέτηση σε άλλες στάσεις του δικτύου αστικών μεταφορών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ