Υποψήφια δήμαρχος πιθανότατα η Π. Κιόρτεβε

0
1586

– Π. Κιόρτεβε στα «Χ»: «Πιστεύω ότι τη δεδομένη στιγμή η υποψηφιότητα μου συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία, που μπορούν να οδηγήσουν την παράταξη προς τη νίκη»
– Αλ. Τσιαμπούσης: «Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Στηρίζω τον επόμενο ή την επόμενη υποψήφια δήμαρχο»
– Μέχρι στιγμής δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα. Όλα θα κριθούν στη Γενική Συνέλευση της παράταξης “Project για τη Δράμα”


 

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2023, έκανε γνωστή μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Project για τη Δράμα” κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης.
Ο ίδιος διέψευσε ότι η κίνηση αυτή γίνεται λόγω εσωτερικών αμφισβητήσεων προς το πρόσωπό του και πρόσθεσε ότι για τον ίδιο η θέση του υποψηφίου Δημάρχου ή του Δημάρχου δεν είναι αυτοσκοπός. Σημείωσε ότι εκτίμησή του είναι πως υπάρχουν καταλληλότεροι υποψήφιοι της παράταξης για τις δημοτικές εκλογές του 2023 και θύμισε ότι το ίδιο είχε γίνει και από τον πρώην επικεφαλής της παράταξης, Βαγγέλη Καλφόπουλο, το 2014 οπότε και ανέλαβε στη συνέχεια ο ίδιος. Επίσης τόνισε ότι θα παραμείνει επικεφαλής της παράταξης μέχρι το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και ότι δεν ισχύει πως δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση αυτή. Σχετικά με την προσπάθεια του 2019 που ανέβασαν τα ποσοστά της παράταξης από το 6% περίπου στο 25,27% είπε ότι ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία, αλλά κάθε παράταξη σε κάθε νέα εκλογική αναμέτρηση ξεκινά από το “μηδέν”. Εκτίμησε δε ότι υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν να διευρύνουν περισσότερο την εκλογική βάση του Project. Πρόσθεσε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης θα οριστεί από τη Γενική Συνέλευση στα μέσα Μαρτίου και ότι ο ίδιος θα παραμείνει δυναμικά μέσα στη δημοτική παράταξη, στηρίζοντας τον επόμενο ή την επόμενη υποψήφια δήμαρχο.

Την ίδια στιγμή αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η μόνη που έχει εκφράσει την πρόθεσή της να είναι υποψήφια δήμαρχος με την παράταξη στις δημοτικές εκλογές του 2023, είναι η δημοτική σύμβουλος κα Παρθένα Κιόρτεβε, η οποία μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους και τη συντονιστική επιτροπή της παράταξης πως προτίθεται να είναι υποψήφια δήμαρχος με την παράταξη για τις επόμενες εκλογές και ότι θα καταθέσει την υποψηφιότητά της, αν και υπάρχει αρκετός καιρός ακόμη, για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων που έχει ορίζοντα λήξης την 7η Μαρτίου.
«Είναι μια διαδικασία που είχε γίνει και την προηγούμενη φορά. Κάθε φορά πριν τις εκλογές συγκαλείται Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου. Αυτή τη φορά έγινε νωρίτερα, με δεδομένο μάλιστα ότι και οι υπόλοιπες παρατάξεις έχουν κινητοποιηθεί και κλείνουν υποψηφίους» σημείωσε η κα Κιόρτεβε.
Σε ό,τι αφορά τη φημολογία πως υπάρχει αμφισβήτηση προς τον σημερινό επικεφαλής της παράταξης κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση, η κα Κιόρτεβε είπε: «Όσα διαδίδονται περί αμφισβητήσεων μέσα στην παράταξη για το πρόσωπο του Αλέξανδρο Τσιαμπούση δεν ισχύουν. Ούτε και από τη δική μου πλευρά υπάρχουν αμφισβητήσεις. Πιστεύω ότι την δεδομένη στιγμή η υποψηφιότητα μου συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία, που μπορούν να οδηγήσουν την παράταξη προς τη νίκη στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Για τον λόγο αυτό και θα καταθέσω υποψηφιότητα. Εκτιμώ ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση της παράταξης και νομίζω ότι μπορώ να εκφράσω ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που αισθάνονται απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. Θεωρώ ότι έχω πολύ καλές πιθανότητες να φέρω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές και να γίνει επιτέλους το Project δημοτική αρχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον η Γενική Συνέλευση της δημοτικής παράταξης καταλήξει στα μέσα Μαρτίου στην υποψηφιότητα της κας Παρθένας Κιόρτεβε, τότε θα είναι η πρώτη φορά που γυναίκα μπαίνει επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας και ταυτόχρονα θα είναι υποψήφια δήμαρχος για τις εκλογές που θα γίνουν το φθινόπωρο του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ