Μιχάλης Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Μόνιμα κοινωνικός θα είναι ο χαρακτήρας του FROZEN LAKE στα Λευκόγεια»

0
1933

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας 157 συμμετοχές από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κατερίνη

Με επιτυχία και 157 συμμετοχές από τις 230 εγγραφές που έγιναν, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι αγώνες «FROZEN PEAKS – FROZEN LAKE 2022» στη λίμνη των Λευκογείων, στο Λεκανοπέδιο.
Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Νευροκοπίου (Π.Ο.Σ. Νευροκοπίου) σε συνεργασία με τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου φρόντισε για την άψογη τέλεση των αγώνων βουνού διαδρομής 15 χιλιομέτρων, που είχε κοινωνικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα του θα διατεθούν στους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου Κρήτης. Πρόκειται για ένα αγώνα χωρίς σημαντικές υψομετρικές διαφορές, σε συνθήκες ημιαυτονομίας, γύρω από τη λίμνη Λευκογείων.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης υπογράμμισε: «Ήταν πολύ τιμητικό για τους συμμετέχοντες, αφού η διοργάνωση είχε ως σκοπό την στήριξη των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου. Εκτιμώ ότι έκαναν μια κίνηση υποδειγματική για όλους μας».
Ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, επεσήμανε στα «Χ» ότι οι 157 δρομείς που συμμετείχαν προήλθαν από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κατερίνη. Είπε επίσης ότι ήταν μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση καθώς ήταν ικανοποιητικός ο αριθμός των συμμετοχών αλλά και διότι δεν παρουσιάστηκαν απρόοπτα και τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
«Οι εντυπώσεις των δρομέων ήταν άριστες, όπως μας είπαν, και νομίζω ότι ήταν μια καλή προσπάθεια η οποία ανταμείφθηκε στο έπακρο. Είχαμε ξεκαθαρίσει εξ’ αρχής ότι ο αγώνας αυτός είχε σκοπό να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς συνανθρώπους μας στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, οι οποίοι υπέστησαν τις συνέπειες του σεισμού το καλοκαίρι. Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα διατεθούν στο σύλλογο σεισμοπαθών του Αρκαλοχωρίου. Μας ευχαρίστησαν θερμά τόσο ο πρόεδρος των σεισμοπαθών όσο και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από το Αρκαλοχώρι. Μάλιστα ο πρόεδρος των σεισμοπαθών έδωσε και την εκκίνηση στον αγώνα μετρώντας αντίστροφα από το 22, γιατί τόσα ήταν τα δευτερόλεπτα της διάρκειας του σεισμού στο Αρκαλοχώρι. Θέληση δική μας είναι οι αγώνες να συνεχιστούν αλλά και οι εντυπώσεις ήταν τέτοιες που μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε. Οι αγώνες αυτοί θα είναι αφιερωμένοι κάθε χρονιά σε συνανθρώπους μας που πάσχουν» εξήγησε ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Η ιδέα για τη διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα προέκυψε μετά τις διαδρομές των αγώνων του Frozen Peaks, που καλύπτουν την περίοδο της άνοιξης. Θεωρήθηκε πως θα πρέπει να γίνει ένας αγώνας χειμερινός που να αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της λίμνης των Λευκογείων. Στόχος του αγώνα, πέρα από τον κοινωνικό του χαρακτήρα είναι και η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού όπως και η ανάδειξη της περιοχής που ήδη άρχισε να ανοίγει τα βήματά της προς αυτή την κατεύθυνση με αρωγό σε κάθε προσπάθεια τον Δήμο Νευροκοπίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!