Πανελλήνιος διαγωνισμός συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου με τη συμμετοχή και του Δήμου Δράμας

0
1516

Κατάθεση συμμετοχών μέχρι τις 4 Απριλίου

Πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου διάρκειας έως 15 λεπτών προκηρύσσει η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος με τη συμμετοχή τόσο του Δήμου Δράμας όσο και των δήμων Ανατολικής Σάμου, Άργους, Άρτας, Βόλου, Έδεσσας, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κομοτηνής, Κορίνθου, Λειβαδιάς, Λάρισας, Μεσολογγίου, Πάτρας, Πύργου, Τεμπών, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χανίων.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Αττικής και της Unesco, με την υποστήριξη του θεατρικού τμήματος Τέχνης Πολιτεία-Λόφος Κολωνού.
Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος αποφάσισε να καινοτομήσει και να συμβάλει στην ενίσχυση της Ελληνικής Θεατρικής Δημιουργίας προσφέροντας την ευκαιρία σε νέους συγγραφείς και συγγραφείς/ερμηνευτές να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους δημιουργικές ανησυχίες υπό μορφή θεατρικών μονολόγων στον υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Αυτό έγινε με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και μετά από 5 χρόνια διοργάνωσης των επιτυχημένων διαγωνισμών συγγραφής θεατρικών έργων με την υποστήριξη του ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης».

Αιτήσεις συμμετοχής
Όσοι ενδιαφέρονται να μετέχουν στη φάση των προκριματικών διαδικασιών, θα πρέπει να καταθέσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 4 Απριλίου 2022. Θα πρέπει δηλαδή να δηλώσουν τον τόπο διαμονής τους και να κατοχυρώσουν το μονόλογό τους στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (τύπος έργου: Μονόλογος επί σκηνής), στη διεύθυνση: https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, με την κατοχύρωση εξασφαλίζεται η συμμετοχή στη φάση του διαγωνισμού ενώπιον μιας επιτροπής. Κατόπιν συμφωνίας με τους αρμοδίους, οι προκριματικοί θα λάβουν χώρα πέραν της Αθήνας, στο Άργος, το Βόλο, την Πάτρα, την Τρίπολη, τα Ιωάννινα, το Μεσολόγγι, τη Λιβαδειά, την Καλαμάτα, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Χαλκίδα, την Άρτα, το Βαθύ Σάμου, τα Χανιά, τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, τον Πύργο, τη Φλώρινα, την Κόρινθο, την Κομοτηνή, τη Θέρμη, τα Τέμπη και τα Τρίκαλα και όποια άλλη πόλη, κατά προτίμηση πρωτεύουσα νομού, προσφερθεί και επιλεγεί από το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. ως τόπο διεξαγωγής της προκριματικής φάσεως, όπου θα προσέλθουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι του Νομού. Οι διακριθέντες σε κάθε τοπική προκριματική φάση (7-17 Απριλίου 2022) θα προκριθούν στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μετά το Πάσχα του 2022.
Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης δεν μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616 (όλα τα έξοδα και οι τραπεζικές προμήθειες βαραίνουν τον εντολέα).
Σχετικά με αυτή τη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν στη διεύθυνση info@senariografoi.gr. Για πλήρη ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, να επικοινωνήσουν στο info@senariografoi.gr ή στο τηλέφωνο 6932089819.
Η επιτροπή του ημιτελικού θα επιλέξει 6 τουλάχιστον μονολόγους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον διαφορετικής επιτροπής και κοινού, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στις 25 και 26 Ιουνίου 2022.

Οι μονόλογοι θα βαθμολογηθούν ως εξής:
Πρωτοτυπία θέματος 5 β.
Ανάπτυξη θέματος 5 β.
Χρήση γλώσσας 5 β.
Ερμηνεία 5 β.
Σύνολο 20 β. (άριστα)

Μετάλλια
Οι τρεις πρώτοι νικητές θα λάβουν μετάλλιο. Ο πρώτος θα λάβει συμβολικό έπαθλο 500 ευρώ, ο δεύτερος 300 και ο τρίτος 200 ευρώ. Μετάλλιο θα λάβουν επίσης η καλύτερη ερμηνεία και το καλύτερο κείμενο με έπαθλο από 250 ευρώ. Οι βραβευμένοι μονόλογοι θα παρουσιασθούν επί σκηνής κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θεατρικού έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, το επόμενο έτος.
Θα απονεμηθούν και τρεις έπαινοι στον 4ο, 5ο και 6ο και συμβολικό έπαθλο.
Μόνη υποχρέωση των ενδιαφερομένων να μετάσχουν, αποτελεί η κατοχύρωση του μονολόγου τους στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (20 + 24% Φ.Π.Α. 4,80 = 24,80 ευρώ τελικό πληρωτέο ποσό) στο www.senariografoi.gr. Τον μονόλογο μπορεί να ερμηνεύσει άλλος ή άλλη από τον συγγραφέα, όμως όποιος τον ερμηνεύσει ενώπιον της προκριματικής επιτροπής είναι υποχρεωτικό να ερμηνεύσει και ενώπιον της κριτικής επιτροπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!