Μιχάλης Τάσσου: Η τηλεξυπηρέτηση στόχος για το ΚΕΠ

0
2794

Επίσκεψη Π. Μαρινάκου στη Δράμα για την αναδιαμόρφωση των Κ.Ε.Π.

Τη Δράμα επισκέφτηκε την Τετάρτη ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Παναγιώτης Μαρινάκος, αρμόδιος για ζητήματα των ΚΕΠ. O κ. Μαρινάκος είχε συνάντηση στο Επιμελητήριο Δράμας με τοπικούς φορείς των επαγγελματιών και συνομίλησε μαζί τους. Λίγο νωρίτερα επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Δράμας, το ΚΕΠ του Δήμου Δράμας και το περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας όπου ο Δήμος Δράμας σκέπτεται να εγκαταστήσει το ΚΕΠ.
Όπως είπε στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχει ξεκινήσει ήδη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μια διαδικασία αναδιαμόρφωσης των ΚΕΠ σε όλη την χώρα με στόχο να αλλάξει το εύρος των υπηρεσιών που παρέχουν και η φιλοσοφία τους. Στόχος είναι να λειτουργούν help desks και πολλές άλλες εφαρμογές, μεταξύ αυτών και η “επιχειρηματική γωνία”. Η Κυβέρνηση επιθυμεί τα ΚΕΠ να γίνουν το μοναδικό φυσικό κισσέ για τις σχέσεις του πολίτη με το κράτος. Στην κατεύθυνση αυτή έγινε μια εξόρμηση σε 15 πόλεις της χώρας μας με εκκίνηση τη Δράμα όπου βρίσκεται ένα από τα 15 πιο παραγωγικά ΚΕΠ της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε η συνάντηση με εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 4 το απόγευμα της Τρίτης στο Επιμελητήριο Δράμας με μέριμνα του Δήμου Δράμας και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 3 ώρες. Τον Δήμαρχο Δράμας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου. Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, εκπρόσωπος των οινοπαραγωγών, η προϊσταμένη του ΚΕΠ, εκπρόσωποι εταιρειών νεοφυούς επιχειρηματικότητας κ.α.
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου ζήτησε από τον κ. Μαρινάκο να ενταχθεί το ΚΕΠ της Δράμας σε νέο πιλοτικό πρόγραμμα (Live ΚΕΠ) στο πλαίσιο του οποίου θα δοθεί η δυνατότητα τηλεξυπηρέτησης μέσω βιντεοκλήσης σε 29 ΚΕΠ όλης της χώρας. Το ΚΕΠ της Δράμας είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μια τέτοια εξυπηρέτηση δήλωσε ο κ. Τάσσου.
“Αξίζει να πούμε ότι μέρος των 32 εκ. ευρώ που θα δοθούν με την μορφή στήριξης από την ΕΕ προς τη χώρα μας, θα διατεθούν στην ψηφιακή μετεξέλιξη του κράτους. Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να είναι τα ΚΕΠ ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς αυτής της μετεξέλιξης και της εξυπηρέτησης του πολίτη. Προσωπικά χαιρετίζω την πρόθεση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δεν προσπαθεί να επιβάλλει αποφάσεις στην κοινωνία και στην επιχειρηματική κοινότητα αλλά τις συνδιαμορφώνει μαζί τους, ώστε να είναι φιλικές προς τους πολίτες” σημείωσε ο κ. Μιχάλης Τάσσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ