Μιχάλης Τάσσου στα «Χ»: Δικαίωση για τη Δημοτική Αρχή η ένταξη των κερκίδων και της ανάπλασης στον Κορύλοβο

0
1675

Χριστόδουλος Μαμσάκος: «Τα δύο πολύ σημαντικά έργα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής»

Για ικανοποίηση αλλά και δικαίωση για τις επιλογές των έργων που έθεσε σε προτεραιότητα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Δράμας, μιλούν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, στον απόηχο της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στ. Πέτσα, στη Δράμα. Τα δύο έργα υπό τον τίτλο «Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός υποδομών Δήμου Δράμας», με προϋπολογισμό 10.374.361,99 ευρώ, επιλύουν, όπως εκτιμούν, προβλήματα δεκαετιών στη Δράμα και αλλάζουν το περιαστικό τοπίο της πόλης με τις αισθητικές παρεμβάσεις στην περιμετρική του Κορυλόβου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για ουσιαστικές ανακοινώσεις που περιλαμβάνουν την ανακατασκευή των κερκίδων του δημοτικού σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» και του πολυχώρου κάτω από αυτές αλλά και το έργο της ανάπλασης στον περιφερειακό του Κορυλόβου. Επεσήμανε, ακόμα, ότι τα δύο πολύ σημαντικά έργα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Επίσης, διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής υλοποιείται και ανέφερε: «Η Δράμα των μεγάλων έργων είναι εδώ. Θα υπάρξουν ανάλογες ανακοινώσεις και για άλλα έργα στο εγγύς μέλλον».

Παράλληλα, και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Τάσσου, επεσήμανε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι εισακούστηκαν οι προτεραιότητες του Δήμου Δράμας σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των έργων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η ένταξη των δύο έργων δικαιώνει τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής, για τις οποίες θα πρέπει να ευχαριστήσουμε για μία ακόμα φορά τόσο τον κ. Άρη Θεοδωρίδη όσο και τον κ. Κώστα Αποστολίδη, που δώρισαν τις μελέτες των έργων. Ειδικότερα, με το έργο της ανακατασκευής των κερκίδων, που επιλύει ένα πρόβλημα δεκαετιών, δικαιώνεται η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να υπάρξει μια ολιστική – μεγάλη αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου «Αλέκος Φρούσιος». Είχαμε πει εξαρχής ότι θα υπάρξει έγκριση του συγκεκριμένου κονδυλίου για την υλοποίηση του έργου, καθώς τηρούσε τους όρους της πρόσκλησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Μιλούμε για ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί και η ανακατασκευή του ταρτάν, θα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και θα εξασφαλίσει σύγχρονες συνθήκες προπόνησης στο δημοτικό στάδιο».
Ο κ. Μιχάλης Τάσσου μίλησε και για το υποέργο της διαμόρφωσης της περιμετρικής οδού του Κορυλόβου, τον εκσυγχρονισμό του περιβάλλοντος χώρου και τις υποδομές που θα περιλαμβάνουν ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους, περιπατητικές διαδρομές κ.ο.κ. Εξήγησε ότι για το έργο υπήρχαν επιφυλάξεις και έντονη κριτική από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόσθεσε: «Δεν συμμεριστήκαμε αυτές τις επιφυλάξεις. Η περιμετρική οδός του Κορυλόβου, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν επιτέλεσε ποτέ τον σκοπό της. Δεν κατέληξε να γίνει ένας περιφερειακός δακτύλιος που θα αποσυμφόριζε την κίνηση. Αντιθέτως, διαπιστώσαμε τα τελευταία χρόνια ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας επιλέγουν τη συγκεκριμένη περιοχή είτε για άθληση είτε για την καθημερινή τους βόλτα.
Πρόκειται για μία ανάπλαση που θα εκσυγχρονίσει τον χώρο στον περιμετρικό του Κορυλόβου, θα τον κάνει ασφαλή και συμβάλλει στην ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!