Μηδενικές αυξήσεις στην ελεγχόμενη στάθμευση

0
1260

Να παραμείνουν ως έχουν τα τέλη στα παρκόμετρα αποφάσισε ο Δήμος Δράμας

Στην απόφαση για μηδενικές αυξήσεις στα τέλη ελεγχόμενης στάθμευσης και των προστίμων που σχετίζονται με αυτήν για το 2022, κατέληξε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές που θα συνεχίσουν να ισχύουν για την ελεγχόμενη στάθμευση είναι:
-για στάθμευση μισής ώρας το τέλος στάθμευσης να είναι 0,25€,
-για μία ώρα 0,50€,
-για μιάμιση ώρα 1,00€,
-για δύο ώρες 1,50€,
-για δυόμιση ώρες 3,50€ και τέλος
-για τρεις ώρες (που είναι και το μέγιστο επιτρεπτό) 5,50€.

Ο τρόπος πληρωμής των τελών στάθμευσης παραμένει ο ίδιος, δηλαδή θα γίνεται με τη χρήση ξυστών καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 0,25€, 0,50€, 1,00€ και 2,00€). Οι κάρτες θα διατίθενται σε καταστήματα ψιλικών, περίπτερα κλπ. Η προμήθεια των καρτών θα γίνεται από το Ταμείο του Δήμου το οποίο θα εισπράττει προκαταβολικά το αντίτιμο των καρτών. Για τη διάθεση των καρτών σε τριτοπωλητές θα απαιτείται η προσκόμιση της έναρξης εργασιών της επιχείρησης. Επίσης, ως ελάχιστο ποσό αγοράς καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης από τριτοπωλητή ορίζεται το ποσό των 20€, εκ των οποίων θα δικαιούται προμήθεια –έκπτωση η οποία ίση με το 10% της ονομαστικής αξίας των καρτών.
Τώρα, σε όποιον σταθμεύει το όχημά του στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης (σήμανση Ρ-6«Ρ με κάρτα») χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου τέλους στάθμευσης ή έχοντας υπερβεί τον χρόνο στάθμευσης του καταβληθέντος τέλους ή τον μέγιστο επιτρεπτό χρόνο στάθμευσης (3ωρο), θα επιβάλλεται πρόστιμο που θα ανέρχεται στα 10€.
Ο κάτοχος του οχήματος που διαπιστώθηκε παράβαση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, έχει τη δυνατότητα να υποβάλει γραπτή ένσταση εντός τριών ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης, προσκομίζοντας δικαιολογητικά που κρίνει απαραίτητα.
Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, αποτελεί πλέον επιλογή για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις που συνάντησε η εφαρμογή του μέτρου τα προηγούμενα χρόνια. Οι ελεύθερες θέσεις στάθμευσης ειδικά των αυτοκινήτων στο κέντρο της Δράμας, τουλάχιστον κατά της ώρες αιχμής, δηλαδή πρωινές και απογευματινές ώρες κατά τις οποίες η αγορά λειτουργεί, είναι πλέον ελάχιστες. Έτσι πολλοί οδηγοί επιλέγουν την ελεγχόμενη στάθμευση προκειμένου να εξυπηρετηθούν και να μην σπαταλούν άδικα τον χρόνο τους αναζητώντας μια από τις ελάχιστες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
Πάντως δεν έχουν εκλείψει και τα φαινόμενα παράνομης στάσης ή στάθμευσης για λιγότερη ή περισσότερη ώρα σε κεντρικά σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα οι εικόνες από διπλοπαρκαρισμένα ή τριπλοπαρκαρισμένα ΙΧ να είναι συνήθης εικόνα σε συγκεκριμένα σημεία, μεταξύ αυτών και στην οδό μεγάλου Αλεξάνδρου, από το ύψος της Αντιγόνου μέχρι τα δικαστήρια.
Ειδικά για το συγκεκριμένο σημείο, κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε η τοποθέτηση κώνων, προκειμένου να πάψει να υπάρχει το πρόβλημα στα πρότυπα ανάλογων παρεμβάσεων που έχουν γίνει και σε άλλα σημεία του κέντρου .Η συγκεκριμένη εν λόγω πρόταση έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Στέλιο Μελισσινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ