Mικρή προσέλευση στη Δράμα στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Οι αγώνες δεν τελειώνουν σημειώνει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Γιάννης Αρναούτης

0
2385

Μικρότερη των προσδοκιών των διοργανωτών ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων του Δημοσίου στην απεργιακή συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει το πρωί της Τρίτης έξω από το κτίριο της ΠΕ Δράμας η εκτελεστική επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Δράμα. Στη συγκέντρωση ανταποκρίθηκαν κυρίως εκπρόσωποι των σωματείων που ανήκουν στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων.

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννης Αρναούτης μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε ότι η συμμετοχή μπορεί να μην ήταν μεγάλη ωστόσο όπως είπε οι αγώνες των εργαζομένων δεν τελειώνουν. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη βουλή τις επόμενες ημέρες το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, με το οποίο πέρα από άλλες ρυθμίσεις, συμπληρώνονται οι αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Γίνονται επώδυνες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο 1264 του 1982 και στον νόμο 1876 του 1990 που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Με το νομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου εργαζομένων, ηλεκτρονική ψηφοφορία για την λήψη απόφασης για απεργία καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα”.
Στόχος είναι ο κυβερνητικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων τόνισε ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στη Δράμα.
Στις διεκδικήσεις που προβάλλονται από πλευ-ράς ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στη Δράμα περιλαμβάνονται τα εξής:
†Κατάργηση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία και όλων των αντιαπεργιακών νόμων. Θα καταργήσουμε στην πράξη όλες τις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις.
†Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.
†Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
†Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
†Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
†Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
†Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
†Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας.
†Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
†Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας.
†Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
†Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο
†Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
†Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
†Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων”…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ