Σε αναμονή ακόμη οι ασφαλισμένοι

Πολύμηνη καθυστέρηση στην πρόσληψη 6 επιπλέον ιατρών στο Κέντρο Υγείας Δράμας

0
1730

Ξεμπλοκάρισε η πρόσληψη μόνο για τους ορθοπεδικούς λέει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ

Χωρίς το ιατρικό προσωπικό που επρόκειτο να προσληφθεί και να ενισχύσει τις υπηρεσίες του, παραμένει επί μήνες το Κέντρο Υγείας Δράμας. Η πρόσληψη 6 επιπλέον γιατρών δρομολογήθηκε από τον Δεκέμβριο του 2018 προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ καθώς τα ραντεβού σε ορισμένες περιπτώσεις είναι γνωστό ότι ξεπερνούν τους δυο μήνες χρονικής αναμονής.

Στους μήνες που προηγήθηκαν έγινε σοβαρή προσπάθεια από την διοίκηση του ΚΥ προκειμένου να ενισχυθούν οι υποδομές του σε εξοπλισμό και προσωπικό. Ωστόσο τουλάχιστον σε ότι αφορά την πρόσληψη επιπλέον γιατρών, φαίνεται ότι τα προβλήματα παραμένουν.
Χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Δημήτρης Τσαλικάκης είπε ότι υπεύθυνη γι’ αυτές τις προσλήψεις είναι η 3η Υγειονομική Περιφέρεια και το συμβούλιο κρίσεων. Αυτό που φαίνεται να έχει ξεμπλοκάρει από την διαδικασία είναι η πρόσληψη των ορθοπεδικών η οποία θα γίνει νωρίτερα από τις υπόλοιπες ειδικότητες των ιατρών. Η καθυστέρηση όπως είπε οφείλεται και στις εκλογές που μεσολάβησαν…
Όπως είχαν γράψει τα ΧΡΟΝΙΚΑ από τον περασμένο Δεκέμβριο τα προβλήματα επάρκειας επιστημονικού δυναμικού έδειχναν ότι θα αμβλυνθούν με την προσθήκη 10 επιπλέον γιατρών στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Δράμα, οι οποίοι επρόκειτο να προσληφθούν και να τοποθετηθούν στο Κέντρο Υγείας της Δράμας και τα αντίστοιχα σε Παρανέστι και Νευροκόπι.
Μάλιστα από την 4η ΥΠΕ είχε γίνει γνωστό προς τα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι η προκήρυξη για τις θέσεις αφορούσε δυο θέσεις Επιμελητή Β’ (ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ και ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ) στο Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου. Επίσης 6 θέσεις (ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄, ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄, ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄) στο Κέντρο Υγείας Δράμας (πρώην ΙΚΑ). Ακόμη με την ίδια απόφαση της 4ης ΥΠΕ προκηρύχθηκαν δυο νέες θέσεις στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου (ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ και ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄).Η προκήρυξη αφορούσε θέσεις ειδικευμένων ιατρών, επί θητεία, του κλάδου ιατρών του ΕΣΥ και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων άρχισε στις 10/01/2019 και έληξε στις 30/01/2019.
Δυστυχώς και ενώ μετά από συνεχείς καθυστερήσεις οι επιπλέον γιατροί αναμενόταν να τοποθετηθούν στα Κέντρα Υγείας του Νομού εντός του καλοκαιριού, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να εξυπηρετούνται με τους περιορισμούς που επιβάλλει ο μικρός αριθμός του υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού, δηλαδή με χρονική καθυστέρηση που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά μεγάλη. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι λίγοι όσοι αναγκάζονται να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο ή σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να αποφύγουν την αναπόφευκτη αναμονή στο Κέντρο Υγείας.
Επιπλέον κάποιες από τις ειδικότητες που επρόκειτο να προσληφθούν θα κάλυπταν σοβαρά κενά καθώς αφορούν τομείς που σήμερα δεν καλύπτονται ούτε στις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας εντός της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Το ερώτημα που θέτουν τα ΧΡΟΝΙΚΑ και με την νέα κυβέρνηση αλλά και μετά την αλλαγή στην σύνθεση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΠΕ Δράμας, είναι τι τελικώς προτίθενται να πράξουν οι ιθύνοντες προκειμένου να δοθεί σύντομα λύση στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων. Να επισημάνουμε και πάλι ότι είναι αδικαιολόγητο σε μία περιοχή 40.000-50.000 κατοίκων (όπως η πόλη της Δράμας) να υφίστανται προβλήματα αυτής της μορφής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here