«Μικρό καλάθι» για το Ανδρικάκη

-Τον κίνδυνο να μείνει το έργο στις μελέτες της Raycap αν δεν βρεθούν χρήματα επεσήμανε ο Δήμαρχος Δράμας, Γ. Παπαδόπουλος -Η ΕΤΑΔ δεν μετέγραψε καν τον χώρο του πρώην στρατοπέδου στον Δήμο Δράμας

0
257

Προβληματισμό προκαλεί η χρηματοδότηση του σχεδιασμού για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη και την δημιουργία ενός δημιουργικού κόμβου για τις οπτικοακουστικές τέχνες, σε αυτό. Παρότι ο σχεδιασμός είναι αρκετά φιλόδοξος και χάρη στη μελέτη που δώρισε η Raycap, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης του έργου, επί της ουσίας η προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου έμεινε ακόμη στα μνημόνια συνεργασίας που υπογράφηκαν.
Το ζήτημα αυτό αναδείχθηκε στη συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας, κατά τον διάλογο που αναπτύχθηκε για την ημερίδα που θα γίνει στις 10 Ιουλίου στη Δράμα με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη, όπου θα γίνει η παρουσίαση των προκαταρκτικών μελετών της Raycap για το έργο, αλλά θα συζητηθούν και οι δυνατότητες διερεύνησης συνεργασιών με άλλους φορείς για την υλοποίησή του.
Πιο συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του για το ίδιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος τόνισε ότι το θέμα αυτό «Δεν έχει προχωρήσει καθόλου» για να προσθέσει αργότερα «Για την υλοποίηση του έργου υπάρχει η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας τριών φορέων, του Δήμου Δράμας, της ΕΤΑΔ και του Υπουργείου Πολιτισμού. Υπάρχει μια προφορική δέσμευση, την οποία προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε και γραπτώς για την εξασφάλιση 6 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!