Παλεύουν με τη λειψυδρία οι αγρότες στο Νευροκόπι

-Από τέλη Ιουλίου αναμένεται συγκομιδή στις πρώιμες ποικιλίες πατάτας -Δεν επαρκούν οι ποσότητες νερού για άρδευση. Το φράγμα στη Βροντού θα έλυνε πολλά προβλήματα

0
351

Στην περίοδο της συγκομιδής, αρχικά των πρώιμων ποικιλιών της πατάτας, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, πλησιάζουν οι παραγωγοί του Λεκανοπεδίου, ευελπιστώντας σε τιμές άνω των 40 λεπτών το κιλό, προκειμένου να βγάλουν τα έξοδα του αυξημένου κόστους παραγωγής και να έχουν κερδοφορία.
Η φετινή παραγωγή της πατάτας στην περιοχή του λεκανοπεδίου, δεν αντιμετώπισε προβλήματα ασθενειών και αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα καταλήξει σε μια καλή σοδειά, ωστόσο υπάρχουν και παράγοντες που κάνουν τους παραγωγούς να ανησυχούν, αφού από την μία πλευρά επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και από την άλλη, δεν επαρκούν οι διαθέσιμες ποσότητες νερού για την άρδευση, κάτι που δικαιολογημένα προβληματίζει, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου κ. Απόστολος Βέσμελης, ανέφερε ότι «Φέτος είναι μια καλή χρονιά από πλευράς παραγωγής και μέχρι πρόσφατα υπήρχε ζήτηση για την πατάτα στην αγορά, αν και τελευταία έπεσαν οι τιμές σε περιοχές όπως η Πάτρα.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!