Μικροί και μεγαλύτεροι εθελοντές έβαλαν ένα χεράκι για την απελευθέρωση της περιστροφικής πλάκας

0
831

Ενθουσιώδης ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συλλόγου Σιδηροδρομικών και φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας


Ανταποκρίθηκαν και μάλιστα με ενθουσιασμό, στο κάλεσμα του Συλλόγου Σιδηροδρομικών και φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας «Ο Ήφαιστος», το απόγευμα της Δευτέρας, μικροί και μεγαλύτεροι σε ηλικία Δραμινοί, βάζοντας ένα χεράκι, προκειμένου να σπρώξουν όλοι μαζί ένα παλιό βαγόνι, σε μια απόσταση 100 περίπου μέτρων για να απελευθερωθεί η περιστροφική πλάκα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Δράμας, την οποία ο σύλλογος θέλει να χρησιμοποιήσει.
Φόρεσαν αθλητικά παπούτσια, έβαλαν την διάθεση και παράλληλα πήραν φωτογραφικές μηχανές και κινητά για να βοηθήσουν σε ένα εγχείρημα που είχε και την διάσταση της προσφοράς προς τον σύλλογο που αγωνίζεται εδώ και αρκετό καιρό για τη δημιουργία μουσείου σιδηροδρόμου στον ΣΣ Δράμας. Βέβαια μετά από αυτό ακολούθησε μια ξενάγηση στο μηχανοστάσιο του Σιδηροδρομικού Σταθμού που ενθουσίασε τους πάντες.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Ηφαίστου, κ. Παναγιώτης Μακρόπουλος, είπε ότι στο εγχείρημα αυτό συμμετείχαν τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, όλοι τους πολύ ενθουσιώδεις που προέτρεψαν τον σύλλογο να τους καλέσει και άλλη φορά εάν χρειαστεί. Το παλιό βαγόνι έχει βάρος περίπου 30 τόνων όπως είπε ο πρόεδρος του Ηφαίστου και η μετακίνησή του έγινε χωρίς άλλη βοήθεια με μηχανικό μέσο, επειδή στον σιδηρόδρομο είναι λείες οι επιφάνειες στις ράγες. Βέβαια έγινε μια προεργασία από τους ανθρώπους του Ηφαίστου που καθάρισαν την γραμμή. Η μόνη δυσκολία ήταν στην έναρξη της μετακίνησης του βαγονιού. Η μετακίνηση αυτή απελευθέρωσε την περιστροφική πλάκα αλλά έδωσε και την ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα ευχάριστο κλίμα μεταξύ των εθελοντών που ήταν περίπου 25-30 άτομα. Άλλωστε δεν έλειψαν οι αναμνηστικές φωτογραφικές λήψεις και αργότερα η ξενάγηση στο μηχανοστάσιο με τα σπάνια τμήματα του τροχαίου υλικού μεταξύ των οποίων και τα βαγόνια του orient express.
Το βαγόνι – σκευοφόρος, που μετακινήθηκε, ήταν αυστριακής κατασκευής του 1914 στο οποίο δυστυχώς κάηκε η οροφή κατά την διάρκεια του χρόνου παραμονής του στον ΣΣ Δράμας. Το βαγόνι όπως και το υπόλοιπο τροχαίο υλικό που είναι στη διάθεση του συλλόγου, θα ανακατασκευαστεί, όσο γίνεται και όποτε αυτό είναι εφικτό, είπε ο πρόεδρος του Ηφαίστου, προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο έργο.
Πάντως ο πρόεδρος του Ηφαίστου αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του συλλόγου για τη συλλογή υπογραφών, υπέρ της λειτουργίας τουριστικής αμαξοστοιχίας μεταξύ Δράμας – Ξάνθης και Δράμας – Φωτολίβους Λευκοθέας, λέγοντας ότι αυτή είναι σε εξέλιξη. Το βιβλίο των υπογραφών αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Σιδηροδρομικό Μουσείο που βρίσκεται εκεί. Σε αυτό υπογράφουν υπέρ του αιτήματος οι επισκέπτες. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Δράμα στις 19 Οκτωβρίου. Ακολούθως θα μεταφερθεί στους Τοξότες για την συλλογή περισσότερων ακόμη υπογραφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ