Σήμερα η ονοματοδοσία οδού σε οδό «Στέφανου Στολίγκα»

0
622

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής από τον Δήμο Δράμας, στον αείμνηστο Δραμινό δημοσιογράφο


Η τελετή ονοματοδοσίας οδού σε οδό «Στέφανου Στολίγκα» θα γίνει προς τιμήν του αείμνηστου δημοσιογράφου, σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 18.30, στην περιοχή μεταξύ των οδών Πατριάρχου Διονυσίου και Αιγαίου, στην περιοχή της Ταξιαρχίας.
Η ονοματοδοσία αποφασίστηκε το 2021 από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτηση της Εταιρείας Δραμινών Μελετών που έγινε προς τον Δήμο Δράμας σχετικά με την ονοματοδοσία οδού που βρίσκεται δυτικά του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας. Ο Στέφανος Στολίγκας έφυγε από τη ζωή το 2017 σε ηλικία 93 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα από γονείς που είχαν καταγωγή από την Ήπειρο και ήταν το τελευταίο παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Εργάστηκε μαζί με σημαντικούς δημοσιογράφους, αποκτώντας σημαντική εμπειρία, ενώ υπήρξε ανταποκριτής αρκετών εφημερίδων και ο ίδιος εξέδωσε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Νέος Άνθρωπος». Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρία δίπλα σε μεγάλους δημοσιογράφους εκείνης της εποχής. Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος, συμμετέχοντας και από τη θέση αυτή στο γίγνεσθαι του τόπου μας. Ο ίδιος, πέραν των άλλων, ήταν ενεργό μέλος της Εταιρείας Δραμινών Μελετών.
Για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας να προχωρήσει στην ονομασία της ανώνυμης, μέχρι σήμερα, οδού “42”, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Πατριάρχου Διονυσίου και Αιγαίου μετά από εισήγηση της Εταιρείας Δραμινών μελετών, η οικογένεια του αείμνηστου Στέφανου Στολίγκα, είχε εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τα μέλη τού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας.
Υπενθυμίζεται ότι σε ευχαριστήρια επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η κα Πίτσα Στολίγκα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η θετική ανταπόκρισή σας προς το αίτημα που κατέθεσε η Εταιρεία Δραμινών Μελετών, μέλος της οποίας υπήρξε επί σειρά ετών ο αείμνηστος Στέφανος Στολίγκας, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την οικογένειά μας και δικαίωση της ακέραιης προσωπικότητας του εκλιπόντος. Ο αείμνηστος Στέφανος Στολίγκας υπήρξε επίλεκτο μέλος της Δραμινής Κοινωνίας. Συμμετείχε ενεργά στην πολιτική, κοινωνική και πνευματική ζωή του τόπου μας. Μάχιμος δημοσιογράφος μέχρι τη συνταξιοδότησή του, με σεμνότητα και ήθος ανέδειξε και υπερασπίστηκε τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας, με γνώμονα τη δίκαιη επίλυση τους, για το κοινό καλό. Κατά τη διάρκεια του βίου του, ο Στέφανος Στολίγκας, λόγω της σεμνότητας και της αξιοπρεπούς στάσης του, υπήρξε αγαπητός στο σύνολο των Δραμινών πολιτών και η μνήμη του θα μείνει άσβεστη σ’ όλους όσοι τον γνώρισαν.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δώσει το όνομά του σε μία από τις οδούς της πόλης μας αποτελεί ύψιστη τιμή προς έναν άνθρωπο που με ανιδιοτέλεια υπηρέτησε το δύσκολο και αμφιλεγόμενο σε πολλούς, χώρο της δημοσιογραφίας. Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ τον Δήμαρχο Δράμας και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας για την απόφασή τους αυτή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ