Μήνυμα του Δημήτρη Κυριαζίδη για τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

0
4603

Μετά από 530 σκοτεινά χρόνια δουλείας η «Γαλάζια Περιστέρα» έβρισκε το ταίρι της και δακρυρροούσα από χαρά γέμιζε με το φως της Ελευθερίας την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας.
Μα και την ύστατη στιγμή το τέρας της αμορφωσιάς και του βανδαλισμού άφηνε πίσω του τον όλεθρο και την καταστροφή. Λίγους μήνες πριν ο εξανδραποδισμός της Πετρούσας κατά την αποχώρηση του τουρκικού στρατού και μόλις μία μέρα πριν την είσοδο των μαχητών του Μιχαλόπουλου Αρκαδικού στη Δράμα άφηνε το στίγμα της με τη δήωση του Δοξάτου, που έκτοτε συγκαταλέγεται στις μαρτυρικές πόλεις.
Αυτή είναι η πρόσφατη ιστορία του τόπου μας και αυτήν πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά μας για να προστατευθούν από τη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και της εθνικής αλλοτρίωσης.
Φίλες και φίλοι Δραμινοί!
Ενωμένοι οι πρόγονοί μας μεγαλούργησαν!
Με μπροστάρη και οδηγό τους φωτεινούς ταγούς του συνεκτικού ιστού του έθνους, την Εκκλησία!
Με τον περίβλεπτο Μητροπολίτη Χρυσόστομο και το διάδοχό του Αγαθάγγελο χαλύβδωσαν και ύψωσαν το πατριωτικό τους φρόνημα, διατήρησαν και σφυρηλάτησαν το μακεδονικό τους πνεύμα. Αυτούς τιμούμε σήμερα για να χαιρόμαστε τους γλυκούς καρπούς του δέντρου της Ελευθερίας που μας χάρισαν.
Ενωμένοι μπορούμε τα πάντα. Αυτό δείχνει η ιστορία μας. Σε μας ανήκει η ευθύνη.
Χρόνια πολλά για να εορτάζουμε «Ελευθερίας Ελευθερία»!

Δημήτρης Κυριαζίδης
π. Βουλευτής ΝΔ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ