Μηνύματα ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι

0
20368

– Πολύπλευρη ενημέρωση για την ανακύκλωση πέρασε η χθεσινή πολύπλευρη δράση ευαισθητοποίησης για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Δράμας
– Βραβεύτηκε το 10ο Δημοτικό Σχολείο, γιατί συνέλεξε και φέτος τα περισσότερα ανακυκλώσιμα απορρίμματα


Εκδήλωση – γιορτή για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Δράμας, διοργάνωσε χθες το τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου Δράμας, στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων, με έμφαση στην πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων, οι οποίες εντάσσονται στην εφαρμογή της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.) του δήμου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 09:00’ έως τις 13:00’, σε χώρους εντός και εκτός του δημαρχιακού μεγάρου και περιλάμβανε: Bazaar ανταλλαγής βιβλίων και παιχνιδιών, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου, λούνα παρκ ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στον υπαίθριο χώρο έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο (στην οδό Βερμίου) και βράβευση του 10ου Δημοτικού Σχολείου που πρώτευσε στον διαγωνισμό οικολογικού σχολείου του Δήμου Δράμας.

Η κα Κατερίνα Ιωσηφίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας, είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, διοργανώνουμε δράσεις που αφορούν την ανακύκλωση, κυρίως με αντικείμενο την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων. Έχουμε, λοιπόν, την ευκαιρία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, να συμμετέχουν παιδιά από τα δημοτικά σχολεία, σε δράσεις και παιχνίδια που μας δίνουν πληροφορίες και με αυτόν τον διαδραστικό τρόπο του παιχνιδιού μαθαίνουμε για τα αντικείμενα που μπορούν να ανακυκλωθούν. Επίσης, με το bazaar των βιβλίων και των παιχνιδιών, έχουμε τη δυνατότητα τα παιδιά που δεν χρειάζονται κάποια παιχνίδια τους ή κάποια βιβλία, να τα φέρουν στον Δήμο Δράμας, και από την άλλη πλευρά κάποια άλλα παιδιά να μπορούν να διαλέξουν παιχνίδια. Ένα παιχνίδι που για κάποιον δεν είναι χρήσιμο, μπορεί να είναι χρήσιμο για κάποιο άλλο παιδάκι και αυτός είναι και ο όρος της ανακύκλωσης. Δεν τα πετάμε στα σκουπίδια, γιατί κάποιος άλλος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, να παίξει και στη συνέχεια να απορριφθούν στα απορρίμματα. Παράλληλα, έχουμε και τη βράβευση του οικολογικού σχολείου. Το τελευταίο δίμηνο ζυγίστηκαν ανακυκλώσιμα απορρίμματα που έφεραν τα παιδιά στα σχολεία, και το 10ο Δημοτικό Σχολείο βραβεύτηκε γιατί συνέλεξε τα περισσότερα από αυτά. Επίσης, το 13ο Δημοτικό Σχολείο, με τη Δ’ τάξη του σχολείου, παρουσιάζει μία παράσταση με κουκλοθέατρο με αντικείμενο την ανακύκλωση στο πλαίσιο της παράστασης της “Τενεκεδούπολης”. Στην εκδήλωση συμμετέχουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Δράμας, το Ειδικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Αμισού, το 11ο Δημοτικό Σχολείο, 13ο Δημοτικό Σχολείο, 10ο Δημοτικό Σχολείο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας, κ. Γιάννης Εφραιμίδης, σημείωσε στα «Χ» ότι ο Δήμος Δράμας στο πλαίσιο της εκδήλωσης είχε τη χαρά να φιλοξενήσει νεαρές ηλικίες, και πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που του δίνονται από τα προγράμματα στο κομμάτι της ενημέρωσης του κοινού για την ανακύκλωση. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Θέλουμε οι δράσεις αυτές να γίνονται με τα παιδιά, γιατί είναι οι καλύτεροι μεταδότες του μηνύματος της ανακύκλωσης. Από τα παιδιά περιμένουμε τις σημαντικές αλλαγές και με τη βοήθειά τους πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσπάθεια ευαισθητοποίησης θα έχει αποτέλεσμα. Ο αγώνας για την καθαριότητα και την ανακύκλωση είναι καθημερινός. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος από την καθαριότητα και την ανακύκλωση. Πρέπει να δίνουμε κάθε ημέρα τον αγώνα μας για να περιμένουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο κ. Κώστας Γιαννάκης, Διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, που βραβεύτηκε γιατί για δεύτερη χρονιά συνέλεξε τα περισσότερα ανακυκλώσιμα απορρίμματα που έφεραν τα παιδιά, είπε ότι είναι μία προσπάθεια που συνεχίζεται. «Πρέπει να φθάσουμε σε ένα σημείο ώστε η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή συνήθεια. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Τίποτε δεν τελείωσε σήμερα με τον Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Πρέπει να φθάσουμε σε ένα σημείο στο οποίο οι πράσινοι κάδοι να είναι άδειοι και οι μπλε κάδοι να ξεχειλίζουν. Θέλουμε πολλή δουλειά, συστηματική και οργανωμένη, για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας». Ειδικά για την προσπάθεια του 10ου Δημοτικού Σχολείου, που διακρίθηκε και πάλι, είπε: «Ήταν μία προσπάθεια στην οποία συμμετείχε όλο το σχολείο, τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί. Το βραβείο δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά η ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση. Ήταν η ανάγκη να έχουμε έναν τόπο καλύτερο και καθαρότερο για όλους μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!