Γρηγόρης Παπαεμμαουήλ: «Αυτό το δεκαήμερο γίναμε η πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού της Ελλάδος»

0
2090

Μίνι αναδρομή στη φετινή Δραμοινογνωσία έκανε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας


Επιτυχημένη κατά γενική ομολογία ήταν η διοργάνωση της Δραμοινογνωσίας του 2022, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου, στο ακριτικό Νευροκόπι, τόνισε χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τη διοργάνωση του φετινού θεσμού ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ανέφερε: “Ήταν μια εκδήλωση που ξεκίνησε την Παρασκευή 20 Μαΐου με το τριήμερο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο: «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια του Διονύσου» που είχε ξεχωριστές θεματικές ενότητες και έπιασε όλα τα θέματα που αφορούν τον οινικό τουρισμό, με το ιστορικό, το επιστημονικό και το τουριστικό κομμάτι. Βέβαια δεν θα ξεχάσουμε και την μεγαλειώδη συναυλία (της Γλυκερίας και της λαϊκής ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης) στην τελετή έναρξης, την Παρασκευή 20 Μαΐου. Μια συναυλία που επιδιώξαμε να γίνει στην έναρξη και τη συγκεκριμένη ώρα και όχι στις 22.00 μμ, αλλά στις 20.30 μμ, για να πιάσουμε και ανοικτή την αγορά. Για να τελειώσει στις 22.30 και να ξεχυθεί ο κόσμος που ήρθε σε αυτήν όμορφη συναυλία, στα καφέ, στα εστιατόρια και στις ταβέρνες της πόλης, με στόχο να υπάρξει θετικό οικονομικό αποτύπωμα για την τοπική οικονομία. Η εκδήλωση κύλησε με τον τρόπο που οραματιστήκαμε, προγραμματίσαμε και οργανώσαμε. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους πέντε δημάρχους του νομού και τα πέντε δημοτικά συμβούλια, που με ομόφωνες αποφάσεις ήταν κοντά στη φετινή διοργάνωση. Αλλά και τον σύλλογο των Οινοπαραγωγών Δράμας, που χάρη στη δική τους συνδρομή, όλες οι δράσεις είχαν δωρεάν κρασί. Αποκορύφωμα ήταν το τελευταίο Σαββατοκύριακο που είχαμε και τα ανοικτά οινοποιεία, στα οποία είχαμε πολύ ποιοτικές εκδηλώσεις”.
Ο κ. Παπαεμμανουήλ, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, εξήρε τη συμβολή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που βοήθησαν σε επιμέρους εκδηλώσεις που έγιναν και με τη συμμετοχή εθελοντών φοιτητών. Ενώ είπε ότι ήταν σημαντική και η συνδρομή του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ και Κέντρων Διασκέδασης, στην επιτυχία της εκδήλωσης. Προσέθεσε ότι ήταν σημαντική η συμβολή του Κέντρου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και του προέδρου του Γιάννη Παπουτσή που είχε καθοριστική συμβολή στην οργάνωση και την διεκπεραίωση του επιστημονικού συνεδρίου που βοήθησε να αναδειχθεί και το πανάρχαιο δρώμενο των Αναστεναρίων της Μαυρολεύκης και το Ιερό του Διονύσου στην Καλή Βρύση. Επεσήμανε ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού την Τετάρτη 25 Μαΐου, πραγματοποίησαν μια πολύ όμορφη εκδήλωση που θύμισε παλιές καλές εποχές στην πλατεία της Δράμας. Τέλος ο κ. Παπαεμμνουήλ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους του Δραμινούς και τις Δραμινές που αγκάλιασαν τη Δραμοινογνωσία και βοήθησαν στην επανεκκίνησή της και στην επιτυχημένη έκβασή της.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: “Για εμάς η Δραμοινογνωσία δεν είναι μια ευκαιριακή εκδήλωση αλλά μια εκδήλωση που έχει ταυτότητα και είναι σημείο αναφοράς για τον τόπο μας. Για αυτό τον λόγο ξεκινήσαμε ήδη, την οργάνωση και τον προγραμματισμό της Δραμοινογνωσίας 2023. Ήδη με τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες και ιδιαίτερα με την κυρία Λίζα Θεοδωρίδου και την κα Πάττυ Κωνσταντινίδου, έχουμε καταγράψει κάποιες αδυναμίες και ατέλειες που παρατηρήθηκαν φέτος αλλά και κάποιες ιδέες που προέκυψαν μέσα από τη φετινή εκδήλωση, αρχίζοντας τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά. Στόχος μας είναι η Δραμοινογνωσία να είναι μια εκδήλωση τεσσάρων εποχών και να έχει μια θεματική αναφορά, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και το χειμώνα. Το εμβληματικό δεκαήμερο του Μαΐου θα είναι η κορύφωσή της. Αυτό αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον μας για το τοπικό μας προϊόν του κρασιού, το οποίο για εμάς, εκτός από τόνωση της τοπικής οικονομίας, αποφέρει και τόνωση στην ψυχολογία των κατοίκων. Αυτό το δεκαήμερο γίναμε η πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού της Ελλάδος. Στόχος μας είναι η Δράμα να παραμείνει η πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού της χώρας μας…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ